keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Askel askeleelta vahvempana.

Maaliskuu on lähtenyt liikkeelle ihan eri tavalla kuin tammi- tai helmikuu. Kahden viikon aikana olen treenannut saman verran kuin koko helmikuussa. Oikealla tiellä ollaan!

Esimerkiksi viime viikko näytti tältä:

ma 7 km juoksua aamulla, illalla lihaskuntotreeni kotona levytangolla
ti lepo
ke illalla lihaskuntotreeni kotona levytangolla
to painonnostoharjoitus illalla (tempaus)
pe 6 km juoksua iltapäivällä
la painonnostoharjoitus aamulla (työntö)
su 10 km juoksua päivällä

Seitsemän päivää ja seitsemän harjoitusta, tosi hyvä jakso viime kuukausiin verrattuna. On ollut hyvä idea alkaa käyttää aamuista osa juoksuun ja kotiin hankittu tanko auttaa pitämään lihaksia paremmassa kunnossa.

Etureidet tosin itkivät koko viime viikon ja tutusti niiden tukkoisuus säteili polviin, erityisesti oikeaan polveen. Vähän erilainen polvivaiva koska ei haittaa juoksemista mutta on kuitenkin sen verran ärhäkkä että vaikkapa lauantain painonnostotreenissä piti skipata puolet liikkeistä kun en päässyt lähtöasentoon!

Isompi määrä vaatisi jo lihashuoltoa, ainakin näin oudokseltaan just vaikkapa tuo kyykkäily tukottaa reisiä. Parasta ois jos jalkoja treenailisi joka päivä niin ne tottuisivat eivätkä ihmettelisi montaa päivää sitä mitä tapahtui. Oma tanko on toivottavasti askel tuohon suuntaan mutta vaatii rullailua ja muuta lihashuoltoa muutenkin kuin vain silloin kun jo tuntuu pahalta.

Juoksua on kahteen viikkoon mahtunut 33 kilometriä, näyttäis siltä että tälläkin tahdilla juoksen maaliskuussa yhtä paljon kuin tammi- ja helmikuussa yhteensä. Ja ei, se ei todellakaan ole paljon. Varsinkin kun lähitulevaisuudessa on luvassa ensiaskeleet ultrajuoksun maailmaan.. mutta enpäs paljasta vielä enempää. Kaikki aikanaan!

Eilen illalla tein vuoden 1000. etunojapunnerrukseni! Olen nyt tasan 5000 punnerruksen vauhdissa joka on ihanteellinen tilanne, ois aika käppästä olla koko ajan perässä tavoitevauhdista kuten vaikkapa aiempien vuosien juoksukilometrihaasteissani. Punnerruksiakin olen nyt tehnyt kahdessa viikossa lähes yhtä paljon kuin koko helmikuun aikana.

Tämä päivä lähti käyntiin kovalla mutta lyhyellä juoksuharjoituksella. Alunperin suunnittelin juoksevani kolme kilsaa vaihtelevasti, vuoroin hitaasti ja vuoroin reippaasti mutta lähdinkin heti alusta liikkeelle reipasta ja harjoituksesta tuli lopulta kolmen kilometrin tasavauhtinen kova harjoitus. Vauhti varmaan vitosta tai vähän alle, oma fiilis oli että olisin juossut suunnilleen samaa vauhtia kuin tammikuun maantiejuoksucupissa (4:45 min/km).


Tälle viikolle kun saisin kasaan vielä pari juoksulenkkiä ja lihaskuntotreenejä kotona niin se ois tämäkin viikko viittä vaille viis kautta viis.

1010 / 5000

3 kommenttia:

 1. Kivaa lukea iloisia treenikuulumisia sulta. Aamutreenit on kyllä kiireisen pelastus, samoin kuin tuo levytanko kotona.
  Keveitä tossuja Pori-Juoksuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ollut ihan huikea kuukausi tähän mennessä, treenien myötä kunto ja itseluottamus on noussut normaalille tasolle.

   Kiitti, katotaan miten huomenna käy! :)

   Poista
  2. Mä oon huomannut, että treenien määrä heijastuu suoraan mielenlaatuun. Mitä vähemmän treenejä, sen paskempi fiilis :D

   Poista