perjantai 26. helmikuuta 2016

Viikon treeniputki ja moninkertaisesti urheilun riemua.

Nyt on ollut poikkeuksellisen haastavaa suunnitella harjoitusviikkoja. Kaksi viikkoa sitten lauantaina juoksin maratonin jonka päälle pidin reilusti lepopäiviä, jopa enemmän kuin olisi tarvinnut. Tämä viikko on kulunut vahvasti kisajärjestelyissä enkä voisi kuvitellakaan että ehtisin harjoittelemaan loppuviikon aikana, hyvä jos ehdin syömään tai nukkumaan.

Päädyin rakentamaan seuraavanlaisen harjoitusputken viime ja tälle viikolle:

ma lepo
ti lepo
ke lepo
to lepo
pe 3 km juoksua
la painonnostotreeni, tempauksen pilkkomista osiin, apuliikkeitä ja voimaliikkeitä
su 7 km juoksua
ma painonnostotreeni, työnnön pilkkomista osiin, apuliikkeitä ja voimaliikkeitä
ti 10 km juoksua
ke painonnostotreeni, kokonaisia nostoja, nostoyhdistelmiä
to 3 km juoksua
pe lepo
la lepo
su lepo

Tiukassa paikassa sain kuin sainkin harjoiteltua seitsemänä peräkkäisenä päivänä. Monena päivänä ei yksinkertaisesti ehtinyt vetää pidempiä juoksulenkkejä, esimerkiksi eilen kävin juoksemassa heti heräämisen jälkeen tuon kolme kilometriä tyhjin vatsoin - jotain mitä en koskaan tee - koska tiesin että aamupalan syötyäni koko päivä kuluu ihan muissa merkeissä.


Pojalla on ollut tämä viikko lomaa koulusta ja parhaani mukaan olen yrittää ehtiä hänenkin kanssaan touhuamaan. Eilen oltiin pulkkailemassa kavereiden kanssa kolmen tunnin ajan harvinaisen upeassa säässä.

Olen viettänyt tällä viikolla aikaani painonnostosalilla maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Toki menen sinne tänäänkin ja oikeastaan muutan urheilutalolle asumaan viikonlopuksi. Kahdentoista tunnin kisapäivät odottaa, hip hei :D Seitsemän päivän putki tulee siis tuostakin kasaan. Eilen oli silti omalla tavallaan kaikista merkityksellisin kerta siellä salilla. Poikani debytoi painonnostokisoissa. Kuuden onnistuneen noston lisäksi kaikista parasta oli nähdä miten usein ujo ja arka poika meni reippaasti lavalle paljon muita pienempänä ja nuorempana ilman jännittämistä ja nautti touhusta täysin rinnoin. Ekat ajatukset kisan jälkeen olivatkin että koska seuraavat järjestetään! Urheilun riemu, paras riemu.

Jos ette pääse Poriin lauantaina tai sunnuntaina niin painonnoston SM-kilpailuja voi seurata myös suorassa nettilähetyksessä, päivitän osoitteen tähän heti kun saadaan lähetys kuntoon: videostream http://www.youtube.com/watch?v=LR9HZMTIvZI ja reaaliaikainen kilpailupöytäkirja http://www.painonnostosm2016.fi/  .

Urheilun parissa tapahtuu nyt muutenkin paljon erittäin mielenkiintoisia juttuja. Espoon Esport Areenalla juostaan Endurance24, Ultrajuoksu.fi tarjoaa kisaan mainion ennakon: http://ultrajuoksu.fi/endurance-24h-2016-ennakko/ . E24:n yhteydessä palkitaan ja valitaan myös ekaa kertaa Vuoden ultrajuoksija jonka suomalaiset ultrajuoksijat ovat keskuudestaan äänestäneet. Vaikea nähdä että kyseeseen voisi tulla kukaan muu kuin Pekka Aalto.

Tänään alkoi myös CrossFit Open, ekaksi lajiksi julkistettiin 20 minuutin amrap jossa tehdään vuorotellen askelvalakyykkyjä, burpeita ja rinta-tankoon leuanvetoja. Tuloslistoja ja muuta pöhinää voi seurata osoitteessa http://games.crossfit.com/ . Mielenkiintoista nähdä ja kuulla miten painonnoston SM-kisoihin osallistuvat crossfittaajat yhdistävät viikkoonsa nämä kaksi suoritusta.

Urheilun riemua kaikille!

2 kommenttia:

 1. Onnittelut jälkikasvullesi! Komeasti isänsä jäljissä :)

  Aikamoinen viikonloppu sulla tiedossa. Hurjasti tsemppiä valmisteluihin ja homman läpivientiin!

  Olisitkohan ensi vuonna itse Endurance24:n lähtöviivalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä me ollaan molemmat?! ;)

   Pojasta polvi paranee.

   Poista