tiistai 9. helmikuuta 2016

Liukas lenkkipolku, appelsiinit veressä. Katso kuvat!

Pakkaset on hetkeksi ohi, muutama plus-aste ja päivästä toiseen jatkuva vesisade ovat tehneet maisemasta taas kovin keväisen. Nurmikot on vihreinä, ja juoksupolut, no ne on aika jäätäviä.


Mun icegripeistä on irronnut melkein puolet nastoista useamman talven käytön jälkeen mutta hyvin pitivät edelleen tasaisella peilijäällä. Sen sijaan jyrkissä ylä- ja ennen kaikkea alamäissä olin pulassa. Pitää ottaa asia huomioon jatkossa reittisuunnittelussa. Pysyin kuitenkin ehjänä. Eihän näissä vesilammikoiden ja jääkenttien valtaamissa maisemissa hirveästi kuntoa tai kestävyyttä kohoteta mutta ainakin sisu kasvaa. Onhan sekin tärkeä ominaisuus kestävyysurheilussa ja elämässä.


Kävin hakemassa ankean väriseen keliin vähän piristystä kauppahallista. Veriappelsiineja saa vain vuoden muutaman ensimmäisen kuukauden ajan joten niitä pitää ostaa aina kun jostain bongaa. Greipitkin oli verisiä, ja suklaa, ja jopa luomua kaikki. Tolkuttoman hyvää ja tietysti vitamiineja piisaa.

Helmikuuta on takana yhdeksän päivän verran ja juoksukausi on lähtenyt kohtuullisesti liikkeelle. Lenkkejä on takana neljä eli melkein joka toinen päivä on tullut höntsäiltyä vetisillä poluilla ja liukkailla sorateillä. Kilsoja yhteensä 31, melko vaatimattomasti mutta ehkä kohta voisi täräyttää vähän reilumman satsin mittariin.

Omat treenivarusteeni ovat tolkuttoman kuluneita ja vuosia vanhoja mutta enpä raaski ostaa uusiakaan niin kauan kuin esimerkiksi juoksutakissa on enemmän kangasta kuin reikiä. Tilanne on kyllä jo lähellä fifty-fiftyä.

Jalkinepuoli on kyllä ihan kunnossa, pari vuotta palvelleet painonnostokengät, Adidas Powerlift 2:set ovat edelleen kuin uudet ja joulupukin tuomat New Balancen M880-tossun uudet versiot odottavat laatikossa kuivempia kevätkelejä. Olen kuitenkin jelpannut treenikavereita varustehankinnoissa ja auttanut löytämään sopivan nostokengän.


Tuon Adidas Powerlift 2:n uudet värit ovat päheitä, surkea kännykkäkuva hämärässä huoneessa ei todellakaan tee oikeutta näille. Erityisesti toi vihreä on niin reteän granny smithin näköinen livenä että melkein teki mieli ostaa itsellekin..

Poikakin tahtoi ja sai itselleen vihdoin painonnostokengät, yritin jo viime kesänä hankkia oikeasti pieniä kokoja Yhdysvalloista ja Ruotsista mutta kumpikaan kauppias ei vaikuttanut innostuneelta kaupankäyntiin. Tämän mallin pienin koko on UK4 eli noin 36 ja se on kyllä melko reilu 7-vuotiaalle. Onneksi punttikengillä ei tarvitse kävellä ja muutaman treenin perusteella nostot onnistuu paljon paremmin reilun kokoisella painonnostokengällä kuin sopivan kokoisella lenkkarilla.


Mannaakin tuli hankittua pitkäksi aikaa eteenpäin :) Riittoisaa kamaa, hyvin pidetty pala kestää helposti vuoden - toki treenimääristä riippuen. Suosittelen hankkimaan nimenomaan tätä Black Diamondin White Goldia, yleensä marketeissa ja urheilukaupoissa myytävä magnesium on helposti jauhoksi hajoavaa ja selvästi heikompaa kamaa. Parin käyttökerran jälkeen purkin pohjalla on tällöin vain kasa jauhoa kun hyvä magnesium tulee pyöriteltyä aikojen saatossa ehjänä ja kokonaisena saippuapalan tapaan.

5 kommenttia:

 1. Täällä ei peilijäät juuri houkuttele, edes sisun kasvattamiseen. Mieluummin jumppailee sisällä ja odottelee pitävimpiä kelejä juoksulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ainakin meillä noita liukkaita päiviä on ollut tänä talvena tosi vähän. Toivotaan että maan peittäisi kohta taas pieni lumikerros ja olisi tasaisesti koko ajan pakkasta! Ei oo vielä kevään aika.

   Poista
 2. Mistä olet tilaillut noita painonnostokenkiä? En ole uusiin väreihin törmännyt itse vielä missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Nämä ovat Adidaksen Rion olympialaisia varten lanseeraamia uusia värivaihtoehtoja. Sain kengät painonnostovälineitä maahantuovalta Anna Everin isältä, www.everi.fi . Maksaa tasan satasen, väriä ei tosin voi itse valita vaan se riippuu ihan täysin koosta. Hyvällä tsägällä oma koko on toi vihreä :)

   Poista
 3. Syötäviä värejä!

  Napataan huomisele pikikselle veriappelsiineja. Ne ovat munkin herkkua. Pistetään ne kuorineen lohkoiksi. Appelsiinit sillä tavoin tarjoiltuina olivat Bacelonan maratonin kohokohta.

  VastaaPoista