maanantai 22. helmikuuta 2016

Tervetuloa painonnoston SM-kisoihin Poriin!

Painonnostovuoden kotimainen päätapahtuma alkaa realisoitumaan päivä päivältä paremmin. Käytännössä jo vuosi sitten aloitettu suunnittelutyö saa huipennuksensa ensi viikonloppuna kun noin 130 Suomen parasta painonnostajaa saapuu Poriin kilvoittelemaan SM-mitaleista.


Tapahtumasta on tullut jo välillä nähtyä uniakin, niin paljon se on työllistänyt ja vienyt ajatukset mennessään. Vielä pitäisi jaksaa tämä viimeinen rypistys ja ennen kaikkea viikonloppu. Näin ison kilpailun järjestäminen vie valtavasti resursseja ja vaikka meillä onkin paljon innokasta ja aktiivista talkooväkeä niin silti yksittäisille ihmisille tulee erittäin pitkiä päiviä. Itse olen todennäköisesti kahden päivän aikana noin 15-20 tuntia kilpailun johtopöydän takana varmistamassa että kaikki menee niin kuin pitää. 130 nostajaa tarkoittaa yhteensä lähes 800 nostoa. Siis tanko pitää kuormata ja purkaa levynvaihtajien toimesta 800 kertaa, tuomarien pitää tuomita 800 nostoa ja kilpailun sihteeristön ja johdon kuuluttaa ja kirjata jokainen noista 800 nostosta.

Kisaorganisaation kesken ollaan jo kauhulla mietitty ja laskettu miten pitkiä kilpailupäivistä tulee. Olisi ehkä ollut parempi ettei mitään laskelmia olisi tehty :D No, näin kestävyysurheilijana osaa ehkä suhtautua tähänkin urakkaan oikein. Olkoon tämä kisaviikonloppu ultrasuorituksen tyyppinen rypistys jollaista ei onneksi tarvitse ihan jatkuvasti järkätä.


Kilpailijoiden lämmittelytilassa on kahdeksan nostopaikkaa ja siellä on myös mahdollisuus seurata kilpailun etenemistä näyttötauluilta. Itse nostolavan ja lämmittelytilan lisäksi pitää varustaa tietysti katsomot, punnituspaikat, saunat, doping-testaushuone, toimihenkilöiden taukotilat, kisainfo, vip-tilat. Viime päivinä olen sopinut kisapaikalle lounastarjoilun, tehnyt lehtijuttuja ja haastatteluja, neuvotellut lehtimainoksista. Tänään on tekninen kokous jossa suunnitellaan kisapaikan audiovisuaalinen ilme ja sen tekninen toteutus käytännössä.


Kisapaidat hain viime viikolla painosta ja ne on mielestäni todella onnistuneita. Uskoisin että nämä myydään nopeasti loppuun kun hintakin on suorastaan halpa.


Mun tuomarikortti on kakkostasoa joten SM-kisoissa en ole tuomarina, sinne vaaditaan ykköstaso enkä ole ehtinyt vielä suorittaa koetta. Mun bravuuriksi on muodostunut tuomarivalojärjestelmän asentaminen ja testaus, laite taitaa olla Suomen ainoa ja ikivanha mutta ainakin tähän asti se on pelittänyt alkuyskähtelyn jälkeen mainiosti.

Torstaina meillä on salikisat joissa todennäköisesti olen dumarina. Mukaan on tulossa ainakin paljon innokkaita junnuja kokeilemaan miltä painonnostossa kilpaileminen tuntuu. Nyt tuntuu vähän älyttömältä että otettiin järjestettäväksemme kansallisen tason kilpailut kaksi päivää ennen SM-kilpailuja mutta eiköhän nekin kovalla rutiinilla hoidu kuin itsestään.

Vähän jo jännittää. Olen koko ajan uhonnut että me järjestämme kaikkien aikojen SM-kisat ja väkeä tulee paikalle paljon. Koen olevani vastuussa siitä että yleisö myös oikeasti löytää paikalle koska olen ominut markkinoinnin, viestinnän ja tiedottamisen itselleni. Jos suunnitelmamme näyttävästä urheiluspektaakkelista toteutuu niin uskon että katsojat saavat ainakin rahoilleen vastinetta.

Päivitän kisan facebook-tapahtumaan uutisia ja tunnelmia pitkin viikkoa: http://www.facebook.com/events/525218880990055/ .

Tervetuloa Porin Urheilutalolle lauantaina ja sunnuntaina 27. - 28. helmikuuta! Kisapäivät alkavat kello 11 ja tanko liikkuu iltaan asti. Kisoihin on koko viikonlopun ajan vapaa pääsy. Tätä ei kannata missata! :-)

3 kommenttia:

 1. Huh huh, mikä urakka! Maanantaiaamuna arkiduunit tuntuvat varmasti tuon jäljiltä lasten leikiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se nyt niin paha urakka ollutkaan.. katsotaan koska ehtisin kirjoittamaan fiiliksiä viikonlopun tunnelmista.

   Poista
 2. Ja ainiin. Juliste on upea ja niin nuo painatuksetkin. Peukut suunnittelijalle!

  VastaaPoista