keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Tammikuun treenit kasaan ja juoksukausi käyntiin.

Kuu vaihtui ja on aika vuoden ekaan kuukausiyhteenvetoon. Hieman nihkeän alun jälkeen kone lähti mukavasti käyntiin ja tammikuulle tuli 19 treenipäivää. Lähes poikkeuksetta yksittäisten lepopäivien jälkeen tuli aina monta peräkkäistä harjoituspäivää, esimerkiksi tammikuun puolessavälissä yhdeksän harjoitusta yhdentoista päivän aikana. Se on ihan passeli tahti!

Harjoituksista seitsemän oli juoksua ja kaksitoista painonnostoa. Juoksukilometrejä ei tullut kuin 59, kuulostaa kovin vähältä. Selasin kuitenkin vanhoja treenipäiväkirjoja ja sehän on itseasiassa kaikkien aikojen tammikuun ennätykseni! :D Tuo kertoo hyvin siitä miten vähän juoksen aina vuoden alussa.

Yleensä alan keskittyä juoksuun vasta myöhemmin keväällä mutta nyt juoksukausi alkoi jo maanantaina eli helmikuun ekasta päivästä. Seuraan mielenkiinnolla mitä peräti 11 kuukautta kestävä juoksukausi tekee kestävyydelle ja myös juoksuvauhdille. Tuleeko tästä kaikkien aikojen juoksuvuoteni?


Ihan uudenlaisen haasteen tuo muiden ohjaaminen ja valmentaminen, kilpailuiden järjestäminen, harjoitusseminaarit ja koulutukset. Miten paljon ne vievät puhtia ja ennen kaikkea aikaa pois omilta treeneiltä? Voi olla että vie hetken että löydän oikeanlaisen tasapainon näiden välille, kun on kyse asioista joista olen erittäin kiinnostunut niin voi olla vaikea kieltäytyä jos vain kalenterissa on tilaa. Jo ensi viikolla olisin halunnut lähteä huoltamaan nuoria nostajiamme painonnoston peruskoululaisten mestaruuskilpailuihin mutta olin jo ehtinyt kehitellä kalenteriin pienen juoksuelämyksen. Tää menee ihan hyvin kyllä näinkin :)

Helmikuu starttasi maanantaina painonnostotreenillä ja eilen juoksin 11 kilsaa. Sunnuntainakin juoksin 13 kilometriä joten lukemat alkaa jo heti kohenemaan. Piti ihan tarkistaa mikä on helmikuun ennätyssaldoni: 86 kilometriä vuonna 2013.  Eiköhän se ainakin mene uuteen uskoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti