sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Juoksupukin paluu.

Joulu tuli ja nopeasti myös jo meni. Meillä oli hieno rauhallinen joulu, lähinnä syötiin hyvin, leikittiin ja pelailtiin ja tietysti ulkoiltiin paljon. Poika aloitti heti aattoaamun hiihtämällä ympäri pihaa, niin paljon lunta oli odotettu että kun sitä vihdoin saatiin niin siitä otettiin kaikki ilo irti. Illan hämärässä oli hienoa tehdä kävelylenkki rattikelkalla ja katsella jouluvaloja.

Pukki oli tälläkin kertaa sporttisella päällä ja iskällekin oli ilmestynyt paketteja kuusen alle. Yksi paketeista oli tismalleen sama kuin viimekin vuonna ja myös tällä kertaa se oli tosi mieluisa.

Vasemmalla joululahjaselfie vuodelta 2013, oikealla vuodelta 2014
Sain siis samat New Balance M880 tossut kuin viimekin jouluna, vain väri oli vaihtunut. Olen juossut vuoden aikana kengillä noin 1200 kilometriä ja ne istuvat jalkoihini kuin sukka joten oli selvää ettei merkki tai malli vaihdu. Kengästä on olemassa uusi nelosversio mutta pukki ehti vielä hankkimaan samaa vanhaa kolmosmallia joten tämän pitäisi olla ulkonäköä lukuunottamatta täysin identtinen vanhan kenkäparini kanssa. Jotkut eivät ole tykänneet enää nelosesta ja jalkoihin on tullut pieniä vaivoja, voi tietty olla että mulle se sopisi yhtä hyvin kuin nämä kolmosetkin. Miksi vaihtaa kun on löytänyt täydellisen?


Mulla on aina ollut pirteän värisiä juoksupopoja, keltaista ja vihreää joten nämä ovat melkoinen poikkeus. Itse asiassa ihan ekat juoksukenkäni, ikivanhat Nike Airit joilla neljä vuotta sitten aloittelin olivat valkoharmaat joten tämähän on vähän kuin paluuta juurille :)


Vanhoissa kengissä näkyy jo käytön jäljet vahvasti, päälikangas on revennyt ja halkeillut monesta kohtaa. Maastoissa, poluilla ja muissa karkeissa ympäristöissä tapahtuva juoksentelu on tossuille paljon tylympää kohtelua kuin hyvällä säällä kuivalla asvaltilla juokseminen, sellaistahan minä en harrasta!

Vähän vielä mietin koska otan uudet kengät käyttöön, todennäköisesti aika pian. Juoksukengät on käyttötavaraa joten ei niitä hankita hyllyä koristamaan. Ei muuta kuin lumihankeen, mutaan ja kaatosateeseen saamaan kosketusta siihen mitä varten ne on valmistettu.

Suosittelen kaikkia hyvää ja edullista yleisjuoksukenkää tarvitsevia testaamaan tätä New Balancen 880-mallia, kolmosversiota saa noin satasella tai jopa halvemmalla, se on lopulta todella pieni raha laadukkaasta Englannissa valmistetusta juoksukengästä. Tietysti vain kokeilemalla ja kilometrejä kuluttamalla selviää mikä on omaan jalkaan paras, minä olen oman lempparini löytänyt :)

Pukki toi myös juoksusukkia ja juoksutakin!


Olen käyttänyt vanhaa juoksutakkiani nyt neljä vuotta ja se on aivan repaleinen, vetoketjujen vetimet irronneet, saumoja revennyt auki jne. Mutta hyvin kyllä kulkee vielä kovissakin pakkasissa kun en kaipaa kovinkaan lämpimiä kamppeita. Uusi takki vaikuttaa kuitenkin hyvältä, ainakin heijastavaa pintaa on moninkertaisesti vanhaan verrattuna joka on kokonaan musta.

En tiedä onko toi muuten virallisesti juoksupaita? Itselleni juoksupaita tarkoittaa ihan ohutta teknistä vaatetta ja tällainen vähänkin paksumpi on mielestäni takki. Pukki on tainnut hankkia tämän konttiinsa yhdestä aika isosta ja halvasta ruokakaupasta joka myös teemaviikoistaan tunnetaan, juoksu- ja kuntoiluvaatteensa ovat hyvin suosittuja ja niitä löytyy varmasti myös monelta teiltä lukijalta. Nämä kamppeet ovat muuten edullisuudestaan huolimatta pääsääntöisesti erittäin laadukkaita ja raportit kertovat miten ne ovat toimineet erinomaisesti mm. rankoissa ultrajuoksukisoissa.

Joulun jälkeen olen päässyt jo treenaamisenkin makuun mutta siitä lisää vaikka huomenna jos vain mitenkään ehdin kirjoittaa.


Toivottavasti teilläkin oli hieno joulu, nyt lähden lenkille ja sen jälkeen uimaan!

7 kommenttia:

  1. Hianon väriset on vanhat tossut, mutta on noi uudetki. New Balancea vähemmän näkee ihmisten jaloissa täällä Suomessa mun mielestä. Mulla on ollut ja härrellä on nyt ja hän tykkää kovasti kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin että teilläkin on. Musta tuntuu että NB on koko ajan vähän suositumpi Suomessakin, ainakin monissa tapahtumissa tota N-kirjainta näkee monien tossujen sivuissa. Tai sit vaan kiinnitän niihin huomiota nykyään :) Asics taitaa edelleen olla ylivoimainen ykkönen ja Adidasta on myös monilla.

      Poista
  2. Hih, kivoja lahjoja pukki on myös sinne tuonut! ;) Tuo pusakka näyttää tutulta, kun tuolla toisella puoliskolla on ihan samanlainen! On kyllä ilmeisesti hyvä ja itekin tykkäään ko. lafkan treenivaatteista! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, arvasin että näitä on monilla :) Pitää kohta testata, vaikka laittaa ekalle lenkille uusien tossujen kanssa!

      Poista
  3. Ostin 1,5 v sitten Tuurin kyläkaupasta NB:n lenkkarit, sovitin niitä ihan puolivahingossa ja sattuivat istumaan jalkaani ihan täydellisesti. Juoksin niillä kilometrin jos toisenkin ja onnistuin Zalandon verkkokaupasta tilaamaan vielä kahdet samanlaiset lenkkarit itselleni, kunnes niiden valmistus /maahantunti tms. loppui, enkä ole enää mistään samoja löytänyt :( XXL:ssä näytti olevan jonkunlainen NB-valikoima, täyynee pistäytyä katsomassa, olisiko niillä mitään vastaavaa, mulle yhtä sopivaa kenkää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toihan on pahin painajainen! Olen kuullut että jotkut hamstraavat lempparikenkäänsä kaapit täyteen just tuon skenaarion varalle.

      Mikä malli se oli? Voi olla että jostain nettikaupasta löytyy vielä, erilaisia varastoon jääneitä eriä pomppaa aina välillä esiin joita myydään sitten jossain halpahallissa pilkkahinnalla.

      Poista
    2. Malli oli Performance Running, olen googletellut, mutta ei löydy, joten olen jo aika lailla luovuttanut :( Täytynee mennä sovittelemaan muita ko. merkin malleja!

      Poista