keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Winter War 2015 karsintojen toinen viikko - Tuomas on palannut!

Eka laji on takana ja toinen julkistettu. Sunnuntai-iltana umpeutuneen deadlinen myötä on myös selvillä ketkä ovat mukana kilvoittelemassa kisapaikoista.

Suurin ylläri löytyy miesten listan kärjestä, Porin karhu Tuomas Vainio on palannut! Viimeksi vuoden 2013 alkuvuodesta Tuomas on kisannut, silloin gamesien open-vaiheessa, mutta onneksi mies on kuntoutunut monista loukkaantumisistaan niin että kisailu on vielä mahdollista. Paluu oli harvinaisen komea, hän teki järjettömät 292 toistoa! Siinä on tasan kaksikymmentä enemmän kuin toiseksi tulleella Björn Kullbergilla. Myös Björn teki paluun, hän ei ollut viime vuonna winter warissa mukana mutta monet varmasti muistavat miehen jo ekoista SM-kisoista Porissa tammikuussa 2012 ja ekoista Tampereen kisoista 2013. Kolmantena ja neljäntenä tuloslistalla oli tietysti pari Mikkoa, Aronpää ja Ojala.  Ikävä kyllä sitä kolmatta eli Salmelaa ei listoilta löydy.

Ei voi muuta kuin toivoa että helmikuussa Tampereella nähdään finaalissa niin Aronpää kuin Vainiokin, siinä olisi tasan puolet suomalaisista games-kilpailijoista.

Crossfit Keravan Mila Nurminen oli naisten ykkönen, hänen komeaa suoritustaan voi ihalla  youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=oC6AXE7Mhu0 . Kärkikolmikon täydensivät Turun tykittäjät Laaksonen & Leppänen. Tänä vuonna naisten kärkiviisikkoon tai kymmenikköön tulee rutkasti uusia nimiä sillä moni kova tekijä on poissa. Painonnostolavoilta tutut Essi Koskinen ja Saara Leskinen ovat poissa, samoin regionalseissa keväällä mukana ollut Heidi Horelli. Janika Jalonenkaan ei osallistu karsintoihin. Koskisen Essi on ollut mukana painonnoston maajoukkueleireillä ja Saara Leskinen kilpaili pari viikkoa sitten Kyproksella alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa sijoittuen hienosti seitsemänneksi tuloksella 76kg + 97kg, mainioita rautoja alle 58-kilon sarjan nostajalle.

Toinen karsintalaji on nimenomaan painonnostoa, vuorotellen tempauksia ja burpeita.


Winter War 2015 - Karsintalaji II from Valtteri Auvinen on Vimeo.

12 min AMRAP:

20 Tempaus (40kg/25kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)
15 Tempaus (50kg/30kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)
10 Tempaus (60kg/35kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)
5 Tempaus (70kg/40kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)
Niin monta tempausta kuin mahdollista (80kg/45kg)

Jos tempauksia ei enää irtoa niin tehdään työntöjä joiden määrä ratkaisee mahdollisessa tasatilanteessa.

Tempauspainot ovat maltillisia ja varmasti iso osa kilpailijoista tekee ne raakana. Hyvä tempaustekniikka nousee silti avainasemaan kun painoja ei tarvitse voimalla repiä vaan ne lentävät pään yläpuolelle kuin itsestään ;)

Kärkinimet ovat hyviä tempaajia, on kyseessä sitten miesten tai naisten sarja, joten ehkä eroja tulee lähinnä suorituksen järkevässä tauotuksessa ja suunnittelussa, vaihtaako painot ennen vai jälkeen burpeiden tai millaisiin sarjoihin tempaukset jakaa.

Karsinnassa on mukana jälleen ennätysmäärä kilpailijoita, 227 miestä ja 157 naista. Viime vuonna karsintoihin osallistui 169 miestä ja 139 naista joten molemmissa sarjoissa alkaa olla mukavasti leveyttä. Myös taso on ekan lajin perusteella aiempaa kovempi, viime viikon karsintalajissa miehet saivat vuosi sitten keskimäärin noin 190-195 toistoa ja naiset 170-175, nyt lukemat ovat miehillä noin 200 ja naisillakin suunnilleen 195! Juuri tätä olen odottanutkin, crossfit-kisoissa on ollut naisten puolella aiemmin aika kirjava taso kun osallistujia on ollut selvästi vähemmän kuin miesten puolella mutta nyt tuo ero on katoamassa. Toivotaan että sama ilmiö näkyisi myös painonnoston puolella jossa miesten ja naisten sarjojen sisäiset tasoerot ovat aivan eri luokkaa esimerkiksi SM-kisoissa.

Ei muuta kuin tempaamaan, sitäpä lähden minäkin nyt painonnostosalille tekemään! :)

2 kommenttia:

  1. Huhujen mukaan Tuomas olisi kuulemma menossa olkapääleikkaukseen helmikuussa, joten kisoissa häntä ei varmaankaan tulla näkemään. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän saman tyyppisiä puheita olen kuullut ja olisi jopa yllätys jos hän tekee edes karsinnan loppuun. No, aika näyttää. Hienoa olisi nähdä Tuomas vielä kerran kunnolla kisaamassa!

      Poista