maanantai 3. marraskuuta 2014

Lokakuu ja seitsemän kuukautta kestänyt treenijakso päättyivät.

Lokakuu ja samalla merkittävä harjoittussykli on mun osaltani ohi. Juoksupainotteinen jakso vuodesta loppuu mulla kahteen asiaan, maratoniin ja vuoden kilometritavoitteen täyttymiseen. Aiempina kahtena vuotena nämä ovat tapahtuneet ihan eri aikaan. Syksyllä 2012 juoksin maratonin syyskuussa mutta tavoite 1000 kilometristä täyttyi vasta joulukuun viimeisinä päivinä. Vuosi sitten maraton oli marraskuun alussa mutta 1100 kilometriä tuli mittariin jälleen joulun jälkeisinä päivinä.

Nyt tilanne on ekaa kertaa ihan toinen. Juoksin maratonin kuukausi sitten ja 1200 juostun kilometrin tavoite täyttyy lähipäivinä. Aloitin voimaan ja lihaskuntoon keskittyvän harjoittelun tänään eli kaksi kuukautta edellisiä vuosia aiemmin.


Tiukkaa kuntoiludataa lokakuulta eli skannattu treenikalenteri :D Maratonin jälkeinen hölläily ja flunssa näkyy hyvin. Tammikuussa ja kesä-heinäkuussa juoksin itse asiassa vielä vähemmän. Tuleehan tostakin keskimäärin kolme harjoitusta viikossa joten viralliset liikuntasuositukset varmaan tuli täytettyä ;)

Ekaa kertaa seitsemään kuukauteen aloitin tänään viikkoni salitreenillä. Viiden harjoituspäivän viikoittainen jako vaihtuu niinkin radikaalisti että kolme juoksupäivää vähenee kahteen ja kahden voimatreenin sijaan otan kolme. Kuulostaa todella pieneltä muutokselta jolla ei ole mitään merkitystä. Vai onko?

Harjoituspäiviä on edelleen viisi mutta painotuksessa tapahtuu prosentuaalisesti yllättävän iso muutos. Juoksutreenejä on 33 prosenttia vähemmän mutta voimatreenit lisääntyy 50 prosentilla! Uskon että ero on aika iso myös käytännössä, ei vain numeroin pyöriteltynä.

Esimerkki viime maaliskuulta jolloin käytössä oli sama jaksotus: kolme punttia, kaksi juoksua, kaksi lepoa

Vielä isommaksi ero muodostuu kun muistaa aiempien voimaharjoitusjaksojen keston joka on ollut tammikuusta maaliskuun loppuun eli kolme kuukautta. Se kasvaa viiteen kuukauteen. Nyt olen kyykännyt käytännössä kahdesti viikossa, jatkossa melkein joka toinen päivä :D

Pari vuotta laiminlöin pahasti jalkatreenit ja olen ottanut kunnolla kyykkyjä vasta tämän vuoden alusta mutta määrät ovat toki olleet edelleen maltillisia kun pääpaino on ollut juoksussa. 5x5 kyykkysetit kolmesti viikossa tuonee jo vähän reilummin ruista housunpunttiin.

Olen todella innoissani, olen ollut aina vuoden vaihtuessa innoissani kun treenijakso on samalla vaihtunut ja nyt saan maistaa tätä toistakin herkkua kerrankin ihan kunnolla.


Viiden kuukauden lihaskunto- ja voimaharjoitusjakso, täältä tullaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti