perjantai 28. marraskuuta 2014

Kuuden päivän kevyt putki ja uutta maksimia kehiin!

Meinasi käydä niin hassusti että olisi napsahtanut peräti seitsemän harjoituspäivää peräkkäin. Tänään oli tarkoitus ottaa se seitsemäs harjoitus mutta päätin pitää kuitenkin ylimääräisen lepopäivän. Pojan eskarissa jyllää lentsu ja superjunnu tulikin illalla kuumeeseen enkä viime yön aikana nukkunut kuin pari tunnin pätkää. Omakin kurkku on hieman karhea joten päädyin tällaiseen ratkaisuun. Olisi ollut aika tiukka ja odotettu maksimikyykkytreeni luvassa joten jos olo viikonlopun aikana paranee eikä pahene teen sen mieluummin maanantaina täydessä iskussa.

Kuuden päivän putki ei ollut kyllä mitenkään kova vaan oikeastaan ihan päinvastoin. Startti oli kyllä tiukka, lauantaina kova salitreeni jonka lopuksi 2000 metrin maksimisoutu mutta sen jälkeen on ollut aika kepeää. Sunnuntaina 4 kilometrin hölköttelyt, maanantaina voimatreeni, tiistaina 3 kilometriä juoksua, keskiviikkona painonnostoharjoitukset ja eilen torstaina taas kolmonen juoksua. Keventelyviikko.

Ehkä just selvästi kevyemmästä harjoitusjaksosta ja toisaalta kovemmista ja säännöllisemmistä voimaharjoituksista johtuen jalat ovat hyvässä iskussa. Painonnostotreenien lopuksi otettiin takakyykky-kolmosia ja tein uudella maksimilla lopulta aika kevyellä puristuksella useamman sarjan. Pari viikkoa sitten sama paino jysähti laakista montun pohjalle ja nyt tuli lattiasta heti pompusta ylös - kolme kertaa joka sarjassa! Onneksi on hienot treenikaverit jotka valaa luottamusta ja uskoa siihen että homma onnistuu. Nostokaveri teki omia kyykkyennätyksiään myös.

Omalla salilla toteutan 16 viikon etukyykkyohjelmaa jossa seuraavaksi edessä on huipennus. Pitäisi mennä neljän vitosen sarjan jälkeen vielä yksi vitonen painoilla joilla sain just ja just ykkösen kesällä. Uskon täysin että onnistuu mutta parempi tosiaan ottaa toi täydessä kunnossa eikä pienen flunssan kanssa.

Kun on matala lähtötaso niin kehitystä tietysti tulee aika nopeasti mutta silti tuntuu tosi hyvältä mennä eteenpäin. Aiemmin tuli harmiteltua heikkoja jalkoja mutta tottakai ne on heikot jos ei niitä ole koskaan ennen treenannut! Kolme kertaa viikossa on ainakin mulle sopiva määrä kyykkyjä ja kehitystä alkaa niillä määrillä jo tulemaan, 1-2 kertaa viikossa oli liian vähän.

Pari viikkoa sitten päättyneissä painonnoston MM-kisoissa nähtiin valtava määrä hurjia suorituksia, yksi itselleni mieleenpainuvimmista oli Albanian nuoren Danien Godellin nostot jotka lopulta toivat maailmanmestaruuden. Godelli sykähdytti mua erityisesti siksi että ollaan tismalleen saman painoluokan kavereita ja nostetaan samoilla kengillä! :D
Kenkien ja painon lisäksi meissä ei sitten ihan hirveästi olekaan yhteistä, ainakaan painonnostajana :D Godelli otti muuten kilpailun päätteeksi myös kevyesti rinnalle maailmanennätys työntöraudat, 211 kiloa:Tästä sitten vaan inspiraatiota omiinkin kyykkytreeneihin! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti