maanantai 17. marraskuuta 2014

Sää kylmenee, varusteet vaihtuu.

Mua naurattaa jo etukäteen. Aina kun olen tehnyt jonkun "talvi tulossa" tai "kevät saapuu"-kirjoituksen niin keli on muuttunut ihan toisenlaiseksi. Todettakoon siis että ainakin toistaiseksi lämpötilat on ihan talviset.Jouduin siis tosiaan viime viikolla nöyrtymään ja juoksemaan ekat lenkit uusilla pitkillä trikoilla. Varustehankintoihin saisi urheilun parissa tuhlattua loputtomasti rahaa, itse olen lähestynyt näitä hankintoja ihan päinvastaisesta suunnasta.

Olen ollut tyytyväinen Craftin juoksushortseihin ja -trikoisiin ja käänsin katseen jälleen samaan suuntaan. Valikoimaa oli monenlaista ja hintahaitaria myös. En kaipaa juoksutrikoilta yhtään mitään extraa joten etsin vain halvinta mahdollista. Lopulta ostin Craftin Ar Solidit Stadiumista hintaan 29.90 euroa. Nämä ei virallisesti ole juoksutrikoot (hinta on niissä kympin tai pari korkeampi) vaan yleiset treenitrikoot. En ole huomannut mitään eroa. Ehkä juoksutrikoissa on heijastavia materiaaleja? Tuotekuvauksessa luvattu "avaintasku" on myös ihan onneton, etsin tosi pitkään että edes löysin sen. Olin jo reklamoimassa virheestä kun bongasin trikoiden sisäpuolelta pienen kolon, ilman vetoketjua tai mitään. En kyllä laittaisi sinne avainta :D Jos on niin viileä että laitan shortsien sijaan nämä trikoot niin mulla on kyllä sitten myös takki jonka taskuihin saa tilpehööriä reilusti mukaan.

Oon tietysti onnekas kun pärjään mukavasti aika vähillä releillä. Jos sopeutuu lämpötilan vaihteluihin heikosti niin varmaan on syytä ostaa kalliimmat talvitrikoot ja laajemmalla spektrillä muitakin tamineita.

Jos ja kun tulee oikeasti kylmiä talvipäiviä ja kipakoita pakkasia niin laitan trikoiden alle pitkät kalsarit. Sitten ne on lämpimät ja mukavat teeseitse-talvijuoksuhousut :) Toimii hyvin ainakin 20 asteen pakkasissa, testattu on.

Olen juossut jo monta talvea samalla pipolla mutta nyt päätin päästää senkin eläkkeelle. Elämä risaiseksi! Parinkympin juoksupipon sijaan ostin ihan peruspipon lähikaupasta vitosella ja oli kuulkaas made in Finland. Voi olla että tekninen materiaali toisi jotain suurta bonusta mutta en ole sitä kaivannut sen enempää nollakeleillä kuin siellä miinus-kahdessakympissäkään.

Ei tämä touhu ole varusteista kiinni ja vähälläkin pärjää. Yhden supermateriaalin sijaan voi kokeilla sopivaa miksausta kerrospukeutumista. Toki vaatii vähän viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä että löytää kuhunkin keliin sopivan combon mutta mun mielestä se on paitsi taloudellista niin myös muutenkin järkevää kuluttamista. Jostain syystä materialismi jyllää liikuntaharrastuksen parissa yhtälailla niin naisten kuin miestenkin kohdalla. Ei joka kauppareissulta tarvitse tulla kotiin uusien lenkkivaatteiden kanssa!

6 kommenttia:

 1. Hahaaah!! Mun mies olisi niiiin samaa mieltä, tosin itse en ole aivan varma ;) No ei vaan, oon maltillinen ostelija. Ainut, mihin oikeasti panostan, on kengät! Jumpata voi pelishortseilla ja juoksukisoista saaduilla paidoilla:) Juoksussa pärjää yksillä talvitrikoilla. Ei mitään hirmuista hulluttelua, mutta tekninen vaate pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät pitää tietysti olla just sopivat omaan jalkaan mutta eipä niitäkään tarvitse ostaa kymmentä paria ja kalleinta mahdollista uutuusmallia :)

   Tekniset materiaalit on mukavia eikä nekään nykyään maksa kovin paljoa, paitoja saa kympillä jne.

   Poista
 2. Joo kyllähän sitä pärjää vähilläkin varusteilla jos haluaa ja samoilla vermeillä voi juosta joka lenkin. Mää oon taas vähän eri laatua kun haluan vaihdella treenikuteita vaikka turhaahan se on.

  Ainakin naisten juoksutrikoissa verrattuna treenitrikoisiin on naru vyötäröllä mikä on mulle kyllä tärkee sillä jos sitä narua ei oo housut meinaa tippua koivesta, ei kuitenkaan kaikki. Härrellä kuitenkin toimii ihan hyvin ilman narua juoksussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, moni haluaa vaihdella :) Ja eipä siinä mittään, kymmenen paitaa kestää kymmenen kertaa kauemmin kuin yksi paita.. tai ainakin sen pitäis mennä niin kun kulutusta ei tuu koko ajan vaan siihen yhteen.

   Noissa on naru mutta mullakin toimii ilman, vanhoista trikoista jopa nyppäsin sen irti kun aina karkasi sinne tunnelisauman sisään piiloon.

   Poista
 3. Täällä on yksi vannoutunut Lidlin treenikamojen kannattaja ja suurkuluttaja.
  Olen juossut Lidlin tekstiileissä niin kauan kun niitä on Suomesta saanut ostaa, on juoksuhousuja (kesä- ja talvimalleja), juoksutakkeja ja paitoja, sukkia, hanskoja, pipoja .. you name it. Ei maksa paljoo mitään ja ainakin omaan käyttöön on osunut pelkkää laatua, kova käyttö ja jatkuva peseminen eivät ole muuttaneet tuotteita miksikään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten just noin! Suomalaisilla ultrajuoksijoilla oli aiemmin sykyllä mukana 246 kilometrin Spartathlon-juoksussa erittäin kovissa olosuhteissa mm. Lidlin juoksuhanskoja, sadetakkeja ja muita välineitä ja toimivat erinomaisesti. Ei oo järkeä maksaa jopa kymmenkertaista hintaa ellei ole varma että rahoille tosiaan saa vastinetta!

   Poista