perjantai 31. lokakuuta 2014

Rääkkiä kehiin!

Kävin eilen vetämässä tiukan juoksulenkin, 6-7 kilometriä ulkoilutietä jossa on mukavasti ylä- ja alamäkiä. Normaalisti olisin vetänyt sen yhdellä ja samalla hölkkävaihteella läpi mutta en tällä kertaa. Läpi vuoden on tullut juostua pelkkiä kilometrimääriä tuijottaen ja vauhteja alhaalla pitäen, nyt mittari näyttää sen verran mukavasti kilsoja että voi unohtaa määrän ja keskittyä puhtaasti tehoon.

Tuon eilisen lenkin aikana otin 4x 500 metrin maksimivetoja ja loppuun vielä 300 metriä ylämäkeen täysillä. Otin vetojen välissä saman mittaisia eli puolen kilsan hölkkäpalautuksia todella hitaasti ja kevyesti mutta eipä ehtinyt hengitys tasaantumaan. Yllättäen alussa oli vaikeinta, ehkä kroppa oli shokissa moisesta touhusta ja ehti tottua ajatukseen vasta loppumatkasta. Ilman kelloa on vaikea tietää ihan tarkkaa vauhtia mutta veikkaisin että vedot oli vajaa 4 min/km ja palautukset reilu 6 min/km.

Samalla kun otan juoksussa tehoja irti niin sama houkuttelee salinkin puolella. Olen viimeksi soutanut elo-syyskuun vaihteessa, jatkossa kun harjoitusten painopiste siirtyy poluilta lihaskuntoharjoittelun puolelle niin salilla tulee käytyä hiukan enemmän ja soutuakin tulee varmasti ohjelmaan säännöllisemmin. Koska vedän conceptillakin aina täysiä niin ajatus ei hirveästi houkuttele mutta tekee se vaan todella hyvää kunnolle :)

Kävin äsken toista kertaa meidän uudella muuttaneella salilla ja otin vähän uusia juttuja mukaan. Aiemmin olen tehnyt askelkyykkyjä kinesis-laitteella mutta koska se puuttui vielä niin nostin tangon suorille käsille ja tein askelvalakyykkykävelyä. Aijai miten tiukka liike, varmaan askelkyykystä löytyy rankempiakin variaatioita mutta mulle toi on just passeli.

Kuukauden tauko salitreenistä on tehnyt joissakin liikkeissä yllättäen hyvää, mm. vatsat sujuu ehkä vähän iisimmin kuin ennen. Otan silloin tällöin treenin päätteeksi jalkojen nostoa makuulta, makaan siis selälläni lattialla ja nostan jalat suorina ilmaan niin että ne menee pään yli. Teen aina 30 toistoa, usein 15+15 tai 20+10. Nyt meni 27+3! :D En muista olenko koskaan tehnyt kaikkia putkeen, ehkä joskus. Jalat ja vatsa alkoi kramppailemaan jo viimeisissä toistoissa.


Sen jälkeen kävin vielä roikkumassa queenaxin apinapuissa. Reissasin käsillä roikkuen ensin laitteen päästä päähän, tiputtauduin alas, hengähdin, palasin takas roikkumaan ja tein saman takaperin.

Juoksussa olen tarkoituksella ottanut aina iisisti, en ole kokenut että vauhtilenkit toisivat mulle sellaista kehitystä jota janoan. Rennosti nauttien olen päässyt siihen tilanteeseen että voin juosta 100 tai vaikka 150 kilometriä viikossa ilman ongelmia. Toisaalta vauhdikkaammista siivuista saa ehdottomasti hyötyä myös pitkille matkoille kun sykkeet tippuvat alas. On mielenkiintoista nähdä miten tehoharjoittelu loppusyksyn ja talven aikana puree.

Salilla olen aina painanut täysillä, mahdollisimman pitkiä sarjoja mahdollisimman raskailla painoilla. Se on tuonut varmasti sitkeyttä ja kestävyyttä lihaksiin mutta voimatasot eivät ole merkittävästi kasvaneet. Uskoisin että pienillä muutoksilla tapahtuu paljon positiivisia asioita.


Rääkkiä ja raastoa kehiin ja kohti seuraavaa tasoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti