tiistai 1. heinäkuuta 2014

Maraton-mietteitä.

Olen juossut kahtena edellisenä syksynä maratonin ja selvä juttu on ollut että perinne jatkuu seuraavanakin syksynä. Vaikka nyt kesällä ei hirveästi tekisi mieli mietiskellä syysmyrskyjä ja räntäkuuroja niin pakkohan se on kuitenkin suunnitella vähän juoksukalenteria eteenpäin.

Alustavasti olisin halunnut juosta jossain Pohjanmaan lakeuksilla, pohjoinen olisi järkevä suunta kun Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla on tuo matka jo taivallettu. Vaasa-Maraton olisi muuten passeli tapahtuma mutta se on jo syyskuun alussa enkä haluaisi kipitellä täysmatkaa ihan vielä silloin. Lokakuu olisi paljon parempi ajankohta, kelit on sopivampia omaan makuuni ja kesän jälkeen ehtisi vetää yhden täyden treenikuukaudenkin ennen sitä. Mieluummin viimeistelen maraton-kuntoa syyskuussa kuin elokuussa, on nimittäin ihan mahdollista että se kunnon hellekesä tuleekin vasta koulujen alkaessa.

Viime viikkoina mielessä on pyörinyt tapahtuma joka alkoi houkuttelemaan jo pari vuotta sitten kun ekan kerran juoksukalenteria selailin. Itämeri Maraton on Suomen eteläisin maraton joka juostaan Hangossa lokakuun ensimmäisenä lauantaina. Reitti on tasainen 2 x 21.1 kilometrin lenkki. Mieluummin juoksisin yhden 42.2 kilometrin lenkin mutta niitä tapahtumia on ikävä kyllä aika vähän. Reitti on ilmeisesti hyvin tasainen mikä olisi melkoista vaihtelua kahteen ekaan maratoniini joissa nousumetrejä on tullut useita satoja.

Hanko tuntuu tällä hetkellä erittäin potentiaaliselta paikalta tehdä hyvä juoksu, kaupungin sijainti on ihan sopiva ja kohtuullisen hintaista majoitusta on kattavasti tarjolla kilpailupaikan lähellä. Melkein uskallankin jo luvata että jos mitään ihmeellistä ei tapahdu niin ilmoittautuminen just tuonne lähtee lähiaikoina :-)

4 kommenttia:

 1. Hyvä tavoite! :) Varmaan jännää juosta tasainen maraton vaihteeksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se hirveän tylsää? No, ainakin maisemat on ihan uusia - ekan kierroksen ajan :)

   Poista
  2. Njääh, en usko että se niin tylsää on! ;) Ainakin Tukholmassa kaksi kierrosta oli ihan jees, vaikkakin siellä toka kierros on vähän pidempi kuin eka, eli ei oo tismalleen samat kierrokset.

   Poista
  3. No joo, eiköhän se oo aina sellanen reissu ettei tylsää hetkeä oikeastaan ole. Ekalla maratonillani oli myös kaksi kierrosta ja koska piiputin itseni ekalla kierroksella ja tiesin miten rajuja mäkiä on luvassa kierroksen lopulla niin oli kyllä melkoisen tyly fiilis :D

   Poista