maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kesäkuun keventelyt kasassa, kohti heinäkuun treenejä!

Kesäkuun piti olla ehdottomasti mun kevyin treenikuukauteni ja nyt kun se alkaa olemaan ohi niin muistiinpanoista on helppo tsekata miten lopulta oikein kävikään.

Treenipäiviä kertyi 12, joista voimatreenejä seitsemän ja juoksulenkkejä viisi. Kilometrejä kertyi 37. Pitää muuten selata muistiinpanoja todella kauas ajassa taaksepäin että löytyy mitään vastaavaa :D Tammikuussa 2012 sairastelin todella paljon ja treenejä kertyi vähemmän kuin nyt. 2½ vuotta on siis menty putkeen aika hyvällä höyryllä. Juoksukilsoja on kertynyt usein talvella vähän, viime tammikuussa esimerkiksi 35, mutta kesällä tällaiset luvut on harvinaisia.

Keventelyt alkaa olemaan nyt ohi ja odotan heinäkuusta hyvää treenikuukautta, mulla kulkee kesällä yleensä hyvin enkä näe mitään syytä miksi nyt olisi toisin. Perheen kesälomareissut pistää miettimään vähän aikatauluja uusiksi ja rakentelemaan palapeliä tarkemmin mutta 20-23 treenipäivää pitäisi olla ihan hyvin haarukassa.

Juoksukilometrit tuskin kasvaa kovin suuriksi, 100 kilometriä olisi aika hyvä määrä heinäkuussa, mutta vauhtilenkkejä tulee rutkasti aiempaa enemmän. Olen vältellyt niitä niin pitkään että toukokuun hitaiden ja pitkien kilometrien jälkeen tuntuu tosi hyvältä juosta kovaa. Vauhtileikittelyjä, intervalleja, tasavauhtisia kovia, kiihtyviä jne. 1-2 kertaa viikossa ja saman verran hieman pidempiä 10-15km lenkkejä rauhallisesti lisäksi.

Voimaharjoittelun puolella mennään etukyykkykesän merkeissä kahden viikoittaisen salitreenin tahdilla eikä syksyllä reiteni mahdu enää mihinkään vanhoihin housuihin. Farkut vaihtuu meleerattuihin harmaisiin collareihin.

Juoksukilometrejä on kertynyt tänä vuonna 799. Pitäisköhän keskiviikkona juosta raivopäänä täysiä kilometrin mittainen mäkinen pururata 800 kilometrin kunniaksi? :D

2 kommenttia:

  1. Peukku kilometrin pituiselle nopealle mäkirykäisylle! Sen tyyliset onkin melkein ainoita mitä mä juoksen, kun en tykkää pitkistä ja tasavauhtisista lenkeistä ollenkaan. No mä en olekaan mikään juoksija. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin hyvää treeniä :) Olen miettinyt jos joskus mittaisi jonkun mäen molemmilta puolilta 50 metrin mittaisen matkan ja sahaisi sitä kymmenen kertaa. Maailman tehokkain kilsa!

      Poista