torstai 7. maaliskuuta 2013

Treenitauko alkoi, tartuin pulloon.

Näin siinä sitten kävi. Päätin eilen päivällä treenitauosta ja jo illalla hairahduin kaupan juomahyllylle. Siellä oli niin houkutteleva tarjous että päätin kokeilla.


Glacéau-vitamiinivedet 0.99€ / pullo. Nämä taitavat olla normaalisti aika kalliita? En ole koskaan ostanut enkä koskaan ostaisi mutta tuohon hintaan ajattelin tsekata mistä on kyse. Vitamiinivesi kuulostaa ihan hyvältä kun on treenitauko - pumpataan kroppa täyteen vettä ja vitamiineja!

Miltäs nämä sitten maistuivat? Maustetulta ja värjätyltä vedeltä. "Power-c on vitaminoitu, hiilihapoton lohikäärmehedelmän makuinen juoma. Se sisältää muun muassa C-vitamiinia ja rautaa." Lohikäärmehedelmä kuulostaa keksityltä, onko sellaista oikeasti olemassa? Wikipedia kertoo että se tunnetaan paremmin nimellä pitahaya, no joo, nyt soittaa kelloja. Vaikka olenkin vannoutunut hedelmien mussuttaja niin en ole tainnut maistaa pitahayaa muuten kuin jossain limpparissa. Kai tämä samalta maistuu.

Olen luullut että nämä vitamiinivedet on jonkun pienen lafkan nerokas brändi mutta eipäs olekaan. Valmistettu Ranskassa Sinebrychoff AB:lle Coca-Cola Companyn luvalla. Juoman resepti on muuten muuttunut, tässä mun pullossa on 19kcal/100ml, nettisivuilla lukee 13kcal/100ml. Tässä mun maistamassa ei ole steviaa, uudessa versiossa on.

Keltaisen juoman nimi on Ignite. No niin, nyt ollaan asian ytimessä. Tämä varmasti sytyttää kropan taas täyteen iskukykyyn! "Ignite on vitaminoitu, hiilihapoton trooppisten hedelmien makuinen juoma, joka sisältää C- ja B-vitamiineja sekä kofeiinia ja guaranaa". Kofeiini, guarana, trooppisia hedelmiä. Jonkinlainen light-versio energiajuomista siis. Maku on vastaava kuin Power-c:ssä, maustettua vettä. Tämä tuo vähän mieleen ananas light-limpparin mutta ilman hiilihappoa. Ja ilman makua. Maistelin tätä vähän ennen kuin menin nukkumaan. Nukuin erinomaisesti. Kofeiinia ja guaranaa taitaa olla lopulta aika vähän.. Myös tässä resepti oli vaihtunut, mun pullossa ei ole steviaa toisin kuin Sinebrychoffin sivujen tuotetiedoissa.

En taida kuulua ihan kohderyhmään, en juo kivennäisvesiä tai vastaavia, pelkkää hanavettä pari litraa päivässä. Jos juon jotain muuta niin juon täysmehua tai limpparia. En ihan pääse näiden vesien funktioon käsiksi. Onhan näissä vähän kaloreita jos haluaa juoda jotain muuta kuin pelkkää vettä, mutta itse joisin mieluummin 250ml tavallista limpparia (ja kurlaisin sillä vitamiinipillerin alas) kuin joisin 500ml tällaista. Eihän nämä pahalta maistu mutta ei mitenkään erityisen herkultakaan.

Nolointa näissä juomissa on niiden etiketteihin kirjoitetut tekstit. Joku brändikonsulttimanageri ollut vauhdissa.


 

Tiistaina avantouinnin jälkeen maistoin myös ensimmäistä kertaa näitä Leaderin litkuja. Treffattiin perheen kanssa uimahallin kahviossa, sillä aikaa kun olin kylpemässä jäisessä järvessä pikkuskidi oli uimakoulussa. Poika valitsi itselleen perinteiseksi uimaherkuksi suklaadonitsin, minä ajattelin testata tuollaista Leaderin Protein 40-juomaa kun aamupäivällä olin vetänyt aika kovan voimaharjoitteen.  Valitsin colan makuisen juoman.

Maku oli ihan asiallinen, hieman pelotti jos tämä on aivan järkyttävää kamaa mutta ihan ok. Ei tuonut mieleen mitään cola-limua vaan Rio Cola-limujään, sen mitä piti puristaa ulos sellaisesta pahvikartiosta että sitä sai maisteltua. Jos sen limujään sulattaisi niin maku olisi lähes 1:1 tämän Leaderin cola-proteiinijuoman kanssa.

Toki tässä on varmasti kaikenlaista skeidaa makeutus- ja lisä-aineina mutta ravintosisältö on mahtava: 500ml pullo sisältää 32g heraproteiinia ja vain 160 kaloria. Tämä maksoi uimahallissa muistaakseni yli kolme euroa, varmaan ihan hyvä ostos parilla eurolla jos ei jaksa sekoitella itse herajauheista proteiinijuomaa. Onko kolan makuista jauhoa muuten olemassa?

Nyt kun tuotearvosteluihin päästiin niin käydään läpi vielä Valion Profeel-rahkat.


Näitä on tullut viime aikoina syötyä monta purkkia viikossa, eilen tuli ostettua taas kolme purkkia koska kaikki Profeelit olivat tarjouksessa 0.99€/purkki. Olisin ostanut enemmän mutta ei ollut rahaa mukana enempää.. Nyt olisi ollut hyvä mahdollisuus testata edullisesti myös rahkarakeita mutta en jaksa innostua niistä. Vähemmän proteiinia joten ei kiinnosta. Sama juttu pehmeän rahkan kanssa, en ole koskaan ostanut sitä. Ostan aina täyttä tavaraa. Ei kai se niin tuhtia ole? Meidän 4-vuotias pikkujannukin syö sitä suoraan purkista ilman lisukkeita. Todellinen Rahkajunnu!

Pitkäänhän tosta Profeelista oli olemassa vain kahta makua, mansikkaa ja vaniljaa. Vaniljaa en koskaan ostanut, jotenkin vanilja tuntuu samalta kuin ei makua ollenkaan. Mansikka oli ihan hyvää mutta kun sitä oli syönyt ekat sata purkkia niin vaihtelu virkisti. Ostin aprikoosia ja mustikkaa heti kun ne saapuivat kauppoihin.

Mustikka oli pettymys, maku oli aika sekava. Mustikan sijaan se toi mieleen lähinnä.. oksennuksen? Ei iskenyt :D Aprikoosi sen sijaan on hyvää. Se on nykyinen vakio-ostokseni ja sitäkin on mennyt jo kymmeniä purkkeja.

Ehkä mustikka ei vain sovellu rahkaan? Vaikka rahkaan voikin heittää mitä tahansa joukkoon niin esimerkiksi joskus blenderissä sekoittamani purkillinen rahkaa, purkillinen raejuustoa, banaani, omena ja loraus hedelmäpommijugurttia oli aika jauhoinen setti. Rahka+raejuusto+jugurtti+pakastemarjat on paljon parempi yhdistelmä.

Lopussa pitäisi kai todeta että en ole saanut sponsorointitukea sen enempää Valiolta, Sinebrychoffilta, Leaderilta kuin uimahalliltakaan. Tätä blogia ei osteta nyt eikä tulevaisuudessa. Juokaa mieluummin oikeaa vettä tai oikeaa limpparia! Ja proteiinit ja vitamiinit ruuasta eiks niin! Niin minäkin teen.

3 kommenttia:

  1. Noi Profeelin rahkat on mun mielestä ylihintaista kuraa. Maku ei ole hyvä, proteiinia ei ole tarpeeksi ja turhaa sokeria/hiilaria on liikaa. Ennemmin ostan maustamatonta rahkaa ja laitan itse sekaan mieleisiäni hedelmiä tai marjoja. Parempaa, halvempaa ja terveellisempää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai maustamaton kunnon rahka on parasta mutta noi on ihan asiallisia välipaloja vaikka töihin tai tien päälle kun ei jaksa/ehdi/halua kikkailla itse mitään lisukkeita rahkaan. Proteiinia on mun mielestä ihan sopivasti enkä välttele sokeria tai hiilareita.

      Poista
    2. Totta, reissussa tms. noi on kieltämättä ihan käteviä, joten kai se on ihan hyvä että noita on olemassa. Tosin itse ostan silti reissussakin mieluummin sen maustamattoman rahkan ja vaikka banaanin. :)

      Poista