torstai 28. maaliskuuta 2013

Juoksukalenteri ilmestyi - ilmoittauduin ekoihin kisoihin.

Juoksija lienee Suomen laadukkain urheilu- ja liikunta-aiheinen lehti. En kuitenkaan ole lehden tilaaja ja irtonumeroitakin tulee ostettua vain pari kertaa vuodessa. Kevätnumero, jonka välissä ilmestyy perinteikäs Juoksukalenteri, on kuitenkin aina pakkohankinta.


Juoksukalenterin selailu nostattaa aina juoksukuumeen, se on taianomainen julkaisu samalla tavalla kuin matkatoimistojen katalogit. "Tuolla olisi hienoa juosta, ja tuolla. Ai tuollainenkin on olemassa, ja ihan tässä lähellä!" Juoksukalenteri on opettanut mulle että Suomessa järjestetään tolkuton määrä juoksutapahtumia ympäri vuoden Hangosta Utsjoelle. Mua ei kiinnostakaan vielä lähteä ulkomaille juoksemaan kun täällä kotimaassakin on niin paljon tuntemattomia seutuja ja valloittamattomia polkuja. Olisi hienoa juosta esimerkiksi jokaisessa Suomen 19 maakunnassa.

Juoksutapahtumat ovat yleensä perinteikkäitä, toistuvia tapahtumia joten esimerkiksi itse selailin viime syksynä vuoden 2012 kalenteria ja tein kisasuunnitelman tälle vuodelle sen perusteella.

 Aion juosta tänä vuonna 3-4 tapahtumassa joista kaksi on edessä nyt keväällä. Maksoin ilmoittautumiset äsken: sunnuntaina 28.4. juoksen puolimaratonin Pyynikkijuoksussa Tampereella ja lauantaina 18.5. toisen puolikkaan Yyteri Maratonilla. Yyteri on tuttu kisa, juoksin siellä ekan kilpailuni eli kympin kaksi vuotta sitten ja viime vuonna olin mukana puolimaratonilla. Reitti on tasainen ja ajankohta on jo niin lähellä kesää että kelit ovat suosineet ja melkein kaikki juoksevat lyhyillä hihoilla ja shortseilla. Itse en välitä kilpailemisesta kesällä koska helteet ovat mahdollisia mutta toukokuun puoliväli on yleensä erinomainen ajankohta.

Tuo Pyynikkijuoksu on pienoinen arvoitus. Odotan kovaa reittiä, nousuja on kuulemma noin viisi joista pari rankempaa. Pitkän talven jälkeen siis kunnon herätys ja testi kropalle :)

Miksi sitten juoksen kaksi puolikasta noin lähekkäin? Haluaisin kipitellä ekaa kertaa puolimaratonin alle kahden tunnin ja ajattelin että tuplaan mahdollisuudet. Pyynikin reitti on sen verran raskas että voi olla että mennään vähän päälle parin tunnin mutta Yyterissä alituksen pitäisi olla täysin mahdollinen.

Pyynikin jälkeen kasassa olisi siis 3/19 maakuntaa (Satakunta, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa). Tänä vuonna tuskin lisäystä tuohon määrään tulee, pitänee selata juoksukalenterista mielenkiintoisia kisoja kaudelle 2014 vaikka Pohjanmaan suunnalta? :D

Kevät etenee hyvää vauhtia, täällä on nyt ollut 18 peräkkäistä aurinkoista päivää! :o Päivälämpötila on aina pari astetta plussalla ja yöllä noin -10C joten lunta ja jäätä löytyy vielä mutta onpa niitä suliakin polkuja ja teitä. Useimmat meistä lähtee lumien sulaessa innolla kipittelemään jalkakäytäviä ja pyöräteitä. Suosittelen olemaan varovainen, moni on rikkonut jalkansa juostuaan pitkän talvitauon jälkeen asfaltilla liian kovaa ja liian pitkiä lenkkejä. Asfaltti antaa paljon kovempaa iskutusta kintuille kuin lumiset tiet, maltillisesti ja rauhassa lyhyitä lenkkejä aluksi nyt keväällä!

 

Ai niin, ostin maanantaina uudet tossut! Tänään ekaa kertaa lyhyellä kokeilulenkillä jalassa, yritän ehtiä esittelemään näitä ensi viikolla.

Hyviä pääsiäislenkkejä ja -treenejä kaikille!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jep, mukavan erilaiset mihin olen tottunut.

   Poista
 2. Vaikka Pyynikki-juoksut olis ihan vieressä, en ole koskaan viitsinyt mennä, koska ne mäet... Hyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko silmiäni! Vai että ihan mäet pelottaa?! Rahkamuija vai rahkanynnykö siellä kirjoittelee? :o

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sopii hyvin kun muuten melkein aina kaikki juoksukamppeet on mustia :D

   Poista