keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Syyskuun harjoitusmäärät ja vertailua viime syksyyn.

Syyskuulle kertyi lopulta 20 harjoituspäivää. Metodina oli treenata pääasiassa viitenä päivänä peräkkäin ja levätä sen jälkeen 2-4 päivää fiiliksen mukaan ja tehdä taas uusi samanlainen putki. Toisella viikolla tuli itse asiassa jopa kuuden päivän putki jolloin plakkariin kertyi kaksi voimaharjoitusta ja neljä lenkkiä, yhteensä 62 kilometriä.

Treenikerroista 12 oli juoksua, 4 painonnostoharjoitusta ja 4 omatoimista salitreeniä. Juoksulenkeistä tuli kasaan 138 kilometriä eli kolmanneksi kovimmat määrät huhti- ja toukokuun jälkeen. Lenkin keskipituudeksi tulee nopeasti laskettuna tasan 11.5 kilometriä.

Tutkailin vähän miten juoksin vuosi sitten maratonia edeltävän kuukauden, silloinhan olin mukana Rautavedellä marraskuun 2. päivä eli tasan kuukautta myöhemmin kuin nyt. Lokakuussa 2013 juoksin 11 lenkkiä, yhteensä 123 kilometriä. Erotusta on siis käytännössä vain tuo yksi lenkki. Muutenhan takana on reilusti enemmän kilsoja kun viime vuonna.

Kävin eilen juoksemassa viimeisen lenkin ennen maratonia, 7 kilometriä. Se oli ihan uusi lenkkireitti joka avattiin viime viikonloppuna, kaupunki oli tehnyt jälleen kerran loistavaa duunia ja reitiltä löytyi paitsi hienoja syksyisiä maisemia niin myös erilaisia rakennettuja mäkiä ja alustoja (mm. pumpulilta tuntunutta todella ilmavaa ja pehmeää haketta). Viitoituksetkin oli viimeisen päälle. Tuntuu tosi virkistävältä että on tullut lisää vaihtoehtoja kun lähes aina tulee juostua vain muutamalla eri reitillä. Vaikka pururatoja ja muita onkin täällä paljon niin monet niistä ovat aika lyhyitä enkä mielelläni juokse 1-3 kilometrin lenkuroita. Ajatuksissaan menisi helposti sekaisin kierrosmääristä jos samaa lenkkiä vetäisi viisi tai vaikka kymmenen kertaa. Parhaita on nuo 4-7 kilometrin kiepit joita yhdistelemällä saa kasattua sopivan mittaisia reittejä.

Kävin aamulla kaupassa ja aloittelen tankkaamista joka omalla kohdallani tarkoittaa lähinnä sitä että syön jatkuvasti reiluja annoksia ja vähän normaalia enemmän hiilihydraattia eli esimerkiksi pastaa 100 gramman sijaan 150 grammaa per ateria tai vaikkapa aamupuuron päällä paria lusikallista hilloa yhden sijaan.


Poimin aamulla myös vähän lisää sieniä  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti