maanantai 13. lokakuuta 2014

Äänestä.

Oli ehkä vähän huono yhdistelmä tuo jo ohi menossa oleva pieni flunssan poikanen ja Suomen matsi. Jo menomatkalla ääni käheytyi pelkästä puhumisesta ja viimeiset puolitoista vuorokautta matsin jälkeen on kuulunut lähinnä pihinää.. Nyt kävi näin.

1200 neliömetriä käsinmaalattua muovia ja unelma Ranskan EM-kisoista kuvitettuna (c) Petteri Lehtonen
Onneksi töissä ei tarvitse juuri käyttää ääntä, lähinnä harmittaa sen vuoksi että olisi ollut mukava jutella kavereiden kanssa enemmän, tai ainakin kuuluvammin! Eilen käytiin pojan kanssa lastentapahtumassa jossa oli myös paljon tuttuja mutta musta ei kuulunut lähes pihaustakaan. Pitää selittää ens kerralla kun tavataan että miksi vain nyökkäsin ja jatkoin nopeasti matkaa :D

Usein suomalaisissa futiskatsomoissa on kylmä, jopa kesällä. Mielestäni lauantai-ilta oli kuitenkin lähes täydellinen sään puolesta eikä ainakaan mulla ollut yhtään vilu. Lähes kymmenen astetta, ei tuulta, ei sadetta. Miten lokakuun puolenvälin myöhäisilta voisi olla passelimpi olosuhteiden puolesta? Katselin kotona myöhemmin Ylen lähetystä digiboksilta ja haastatteluja tehnyt toimittaja valitteli koko ajan miten on kolea ja hyinen ilta. Käsittämätöntä. Miten paljon suomalaiset ovat erkaantuneet tavallisesta syysillasta, tässä tapauksessa vieläpä tosi lämpimästä sellaisesta? Siellä olisi yhtä hyvin voinut olla kaksi astetta ja jäätävä tihkusade tai vaikka syysmyrsky. Ehkä tuo urheilutoimittaja on tottunut sisälajeihin, tervetuloa vaan tekemään juttuja jääpallosta kun pakkanen paukkuu kahtakymmentä ;)

Peli oli hyvä ja voittokin oli lähellä mutta tasapelikin on mielestäni mainio saavutus kun muistetaan että Kreikka pelasi kesällä MM-kisoissa ja selviytyi Brasiliassa lopulta neljännesvälieriin asti. Lohkotilanne on todella tasainen ja kimurantti.

Paljon kavereita, hyvä matsi, mitäpä sitä muuta lauantai-illalta voisi toivoakaan. Huomenna sitten uudestaan stadikalle Suomi - Romania ottelun merkeissä. Raskaita nämä tuplamaaottelut - ainakin äänelle ;)

Tarkoitus oli myös treenata tällä viikolla kevyesti, suunnitelmissa oli kolme harjoitusta. Katsotaan nyt vielä rauhassa tämä alkuviikko, hienoa että maraton on takana ja voi ottaa ihan rennosti. Kyllä niitä juoksukilometrejä kertyy vielä tänäkin vuonna varmaan parisataa ja voimatreenejä useampi kymmenen. Odotellaan nyt ainakin sen aikaa että mute-nappulan saa pois päältä - tuntuisi aika älyttömältä treenata jos ei pysty puhumaan siitä! :D

6 kommenttia:

 1. Mä meen huomenna ekaa kertaa Stadikalle katsomaan Huuhkajien matsia! Siis paikan päälle! Oon tositosi innoissani! ;) Toivottavasti ei oo huomennakaan kylmä ja että Suomi voittais! Mä odotan hienoa jalkapalloiltaa!!

  Toivottavasti sun ääni palaa pian ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kerta stadikalla maaottelussa! Vau. Toivotaan hienoa iltaa, Suomi voittaa eikä sadetta tai myrskyä nähtäisi. Tällä hetkellä ennusteet näyttää 6-7 astetta lämpöä mutta tuuli voi olla kyllä aika jäätävä. Vähän arvon vielä laitanko jopa toppatakin tai sitten vaan useampi paita päällekkäin.

   Poista
  2. Mä taidan laittaa kevyen toppatakin! :) Toivottavasti Suomi voittaa, jee!

   Poista
  3. Voi Hanna, ei ollut sun eka kerta stadionilla ihan sitä mitä ois haluttu. Etpähän ainakaan päässyt tottumaan liian hyvään, eilisen kaltaisia otteluja kun on koettu aika monta kertaa :-/ Onneksi keli oli lopulta ihan lämmin - ainakin mulla oli kun olin pukenut joka kohtaan monta vaatekerrosta - ja ilta muutenkin ihan hieno.

   Poista
  4. No ei ollut ei :/ oivoi!! Harmi! Mutta pää ylös ja kohti uusia tuulia!! Stadionilla oli upea tunnelma!! Siitä olen iloinen :) Ja Pohjoiskaarteen meininki vielä hienompi - olitko sä siellä? :)

   Poista
  5. Joo olin! Olen ollut mukana sen perustamisesta asti ja oikeastaan vielä vähän kauemminkin. Hienoa että tunnelma oli vaikuttava, voit vain kuvitella mitä se on sitten kun voitetaan :)

   Poista