keskiviikko 26. helmikuuta 2014

(Soutu)ennätykset on tehty rikottaviksi.

Olen usein miettinyt miten hyvin soutulaitteella tehdyt harjoitukset vertautuvat juoksuun. Aina kun merkkailen tekemiäni soutuaikoja ylös ne näyttää siltä että olisin voinut juosta saman matkan samaan aikaan.

Tää ei kyllä päde yleisesti muihin ihmisiin. Hyvä soutaja joka vetelee alhaisella säädöllä tekee tosi kovia kilometriaikoja. Crossfit Gameseissa soudettiin viime vuonna puolimaraton ja parhaat pääsivät alle 1:20 aikoihin, Jason Khalipa oli paras ajalla 1:18:02. En usko että kukaan viime vuoden Games-kilpailijoista juoksisi puolimaratonia alle puoleentoista tuntiin eikä ainakaan alle 1:20. Mun tuloksia kompensoi kymppisäätö joka vie sen kovimman terän parhaiden aikojen saavuttamisesta.

Kävin maanantaina mun vanhimman soutuennätyksen kimppuun, olin soutanut 3000 metriä aikaan 12:32:1 elokuussa. Toi on mulle melkoinen harvinaisuus soutumatkana, soudin sen nyt vasta viidettä kertaa koskaan.

Kolmetonnia maksimisäädöillä ja maksimivedolla on rankka keikka, varsinkin jos piiputtaa itsensä jo alussa. Yritinkin lähteä mahdollisimman rauhassa ja pitää tahdin noin 12 minuutin loppuaikaan tähtäävässä vauhdissa. Hyvin se pysyi eikä alkanut piiputtaa, tosi rauhallisia ja pitkiä vetoja. Mitä pidemmälle mentiin niin sitä varmempi olin että saan päivittää ennätyksen uusiksi.

Ja niinhän siinä kävi, mittariin jäi ajaksi 12:05:6, 27 sekuntia pois vanhasta enkasta!

Kaikki kolmetonniseni jotka olen koskaan soutanut.
Juoksen cooperissa noin 3000 metriä joten kyllähän tuo teoriani tälläkin kertaa täsmää. Tonnin soutuennätys  kympillä on 3:33 ja 2000 metrin 7:47. En ole juurikaan tuollaisia juoksuja kellottanut mutta kuulostaa suunnilleen oikealta.

Kunto on kyllä huipussaan, tämähän oli jo toinen soutuennätys tässä kuussa kun 3.2. pistin tuon 2000 metrin ennätyksen uusiksi. Niitä soutuja on jo tehtynä hieman enemmän, 15 kappaletta.

Kolmesta soudusta laskettu aina keskiarvo.
Kesän 2000 metrin soudut menivät keskimäärin ajassa 7:50, nyt helmikuussa 7:51. Aikalailla samassa mennään mutta toi uusi ennätys piristää kyllä mieltä.

Ensi viikolla ajattelin kokeilla boksihyppysarjan hiomista. 100 hyppyä 45cm boksille, tavoitteena saada tehtyä ensin 60 putkeen, pieni tauko ja  40 vielä päälle putkeen. Siinä ja siinä onnistuuko.. Boksihyppyjä kun ei tule kovin montaa kertaa vuodessa tehtyä, erilaiset kyykyt ja jalkaprässit on ainoa millä niihin tulee valmistauduttua. Hapenottokykyhän koko homman lopulta ratkaisee kun noin matalasta boksista on kyse.

Näiden tilastojen valossa uskaltaisin kuitenkin jo sanoa että tämä punttikarhu on talvehtinut ihan hyvin :D

3 kommenttia:

 1. Miksi noin matala boksi? Miksei 60 cm?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun ekoja kertoja hypin niin tohon tuli treenattua pidempiä sarjoja ja sillä tein myös ekan 100 hypyn sarjan. Sitten kun tuli kirjattua ne tulokset ylös niin päätin tehdä toistaiseksi sillä että tulokset on vertailukelpoisia. Tavoitteena on tehdä ne sata hyppyä nonstoppina ja heti kun onnistuu niin lupaan vaihtaa vaikka tohon 60 centtiin ja tehdä siinä saman sarjan! :)

   Yksittäisiä hyppyjä ja lyhyitä sarjoja olen tehnyt vajaan metrin korkuisille bokseille.

   Poista
 2. Ihan järkeenkäyvää. Itse olen lyhyt ja käytössä on 50 cm boksi ja se on kyllä tehokasta treeniä, nyt kun sen kanssa on oppinut toimimaan.

  VastaaPoista