perjantai 26. lokakuuta 2012

Nämä ihmiset eivät sano "en pysty, en jaksa."

Maailma on täynnä inspiroivia ja motivaatiota pursuavia ihmisiä niin urheilumaailman sisä- kuin ulkopuolellakin. Melkein päivittäin törmään netissä, tv:ssä tai lehdissä ihmisiin jotka ovat tehneet unelmistaan totta ja elävät kuten opettavat. Tänään ajattelin esitellä muutaman.

Slenderella Newman


Laura "Slenderella" Newmanin tarinaa on kummasteltu ja hehkutettu eri blogeissa ja juoksufoorumeilla viime aikoina. Ylipainoinen, heikkokuntoinen amerikkalaisnainen pystyi vielä puolitoista vuotta sitten vain vaivoin kävelemään 5 kilometrin matkan mutta sen jälkeen on tapahtunut paljon. Newman aloitti kävely- ja juoksulenkit, laihtui treenaamisen ohella 40 kiloa ja pari viikkoa sitten selvitti 100 kilometrin ultrakilpailun. Slenderellan Endomondo-profiili on julkinen, hänen tekemisiään ja ennätyksiään voi seurata vapaasti. Amerikkalaisen tv-kanavan juttu Newmanista löytyy tästä.

Markku Saarinen


Markku Saarinen innostui koulupoikana Arnold Schwarzeneggeristä ja aloitti kuntosaliharjoittelun. Hän on tehnyt jalkakyykyssä 12 toistoa 320 kilolla ja penkkipunnerruksessa 250 kilolla kaksi toistoa - ilman varusteita. Hän ei kuitenkaan ole tyytynyt voimailuun vaan löi vetoa sukulaisen kanssa ja polki pyörällä Suomen päästä päähän. Sen jälkeen hän on niittänyt mainetta yhtensä Suomen tunnetuimmista ultapyöräilijöistä: hän on mm. ajanut USA:n kuumimmissa ääriolosuhteissa Kuolemanlaakson kisoissa 508 mailia, pyöräillyt neljässä päivässä 1450 kilometriä sekä polkenut viime keväänä sadassa tunnissa kuntopyörällä 2687,4 kilometriä vain lyhyillä huoltotauoilla. Mies sopii täydellisesti parin viikon takaiseen bloggaukseeni: Kestävyysjuoksijat näyttävät anorektikoilta.

Saarinen toimii siviilissä personal trainerina ja vetää mm. kahvakuulakursseja, hänen erinomaisen kirjoituksensa voi lukea Optimal Performancen sivuilta. Televisiossa Saarisen treenejä ja suorituksia voi seurata FOX-kanavan mainiossa VO2-urheiluohjelmassa. 


Blogi- ja oikea maailma on täynnä ihmisiä jotka ovat asettaneet itselleen tavoitteita - puolimaratoneja, maratoneja, ultrakilpailuja, triathloneja, mitä tahansa omia rajoja koettelevaa - ja tehneet kaikkensa niiden tavoitteiden eteen. Jokainen heistä inspiroi minua ja saa pohtimaan että ehkä jonain päivänä juoksen maratonin alle 4 tunnin, 100 kilometrin kilpailun, 24 tunnin kilpailun, triathlonin, juoksen cooperissa 3500 metriä, kyykkään 300 kiloa, nostan penkistä 200 kiloa.. tai ihan mitä vaan. Kaikki on mahdollista!


2 kommenttia: