torstai 25. lokakuuta 2012

Ensimmäisiä merkkejä talvesta.

Vielä viime viikolla kirjoitin shortsikeleistä ja tänään ilmassa oli jo talven tuntua. Aamulla tiet olivat jäässä ja polkupyörää turvallisempaa oli liikkua autolla. Asfaltti oli liukasta ja ikkunoista piti skrapata jäätä pois.

Lenkillä oli täydellinen keli. Pari astetta lämmintä, aurinko paistoi taivaalta jossa oli siellä täällä tummempia syksyisiä pilviä ja samaan aikaan toisella puolella horisonttia isoja valkoisia hattaroita. Vieno merituuli tuntui aukeilla kohdilla. Kuulas, upea päivä. Askel kulki ja viimeinen iso mäki 11 kilometrin lenkin jälkeen meni ylös uskomattoman kevyesti mutta vauhdikkaasti.


Yön aikana oli ilmeisesti satanut hento ensilumi joka oli jo keskustasta ehtinyt sulaa mutta valkoisia pyöreitä kiteitä oli metsässä polun varrella melkein lenkin alusta loppuun.

Sävähdyttävä lenkki, kylmiä väreitä, mutta ei vilun vuoksi. Lokakuussa olen juossut jo 120 kilometriä mikä on enemmän kuin koskaan ennen ja tässä kuussa on vielä toivottavasti kolme lenkkiä jäljellä. Huimaa jos mittariin kertyy lopulta 150-160km!

2 kommenttia:

  1. Mie vedin tänään melkein ekat lipat tälle talvelle lenkillä. Isommat kuralammikot ei koko päivänä sulanu minnekään. Sieltä se talvi tulloo. Mut ehottomasti parhaimmat lenkkisäät ollu nyt, mitä nyt välillä vähän joutuu luistelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pitää tosiaan alkaa juoksemaan sillä mentaliteetilla että pito voi mennä ihan yllättäen. En silti tiedä ostanko tänäkään talvena nastakenkiä, oon pärjännyt aiemminkin aika vähinnä kaatumisilla.

      Poista