maanantai 22. lokakuuta 2012

Diagnoosi rannekivuille.

Käy kuntosalilla. Oik. ranne kipuilee, kierrossa kipu. Sopii Ligamentum collaterale ulnaren kipuun, jossa erityisesti supinaatiossa kipu ranteen ulnaarisivuun. Yleensä rauhoittuu levolla. Kirjoitan Voltaren tabl. Ellei 2 viikossa parane, voin panna kortisoni + puudute. 

Oma diagnoosini osui siis ihan oikeaan: venähdys. Myös omahoito oli kohdallaan, lääkäri ehdotti tulehduskipugeeliä mutta kun sillä olin jo lotrannut ilman tulosta niin sanoi että tabletit voisivat olla tehokkaampia.

Tämähän on jo vaivannut pari viikkoa mutta kun on välillä tuntunut että olisi paranemaan päin niin menin lääkäriin vasta nyt. Perjantaina yritin tehdä salilla hauiskääntöä, ei onnistunut pelkällä tangolla lisäpainosta puhumattakaan. Juoksin siis suoraan pukuhuoneeseen varaamaan aikaa mutta ei ollut enää vapaita aikoja perjantaille. Onneksi tänään pääsin heti aamupäivällä luottolekurilleni joka on muuten itsekin entinen painonnostaja ja nykyinen urheilulääkäri.


Nyt on lääkettä ja selkeä suunnitelma. Syön kuurin loppuun, pidän taukoa käsitreenistä tuon kaksi viikkoa ja testaan 5. marraskuuta penkkipunnerrusta, hauiskääntöä, leuanvetoa ym. liikkeitä joissa tuo ranne on vihoitellut. Jos kipuilee edelleen niin sitten piikille.

Tuskin yläkroppa surkistuu ja hauis/ojentaja-osasto kuihtuu tämän tauon aikana joten mitäpä tässä murehtimaan sillä juoksu kulkee. Eilen haastava 14 kilometrin maastolenkki, edellisen yön jatkunut kova sade oli tehnyt kapealle polulle taikansa. Neljännes lenkistä olikin vesijuoksua, neljännes suossa tarpomista, neljännes juurakkoa ja kivikkoa ja neljännes ihan tavallista metsäpolkua. Hyvä lenkki siis! Tänään heti lääkärin jälkeen takaisin metsään ja tasaista mutta mäkistä kuntopolkua 12 kilometrin verran. 26 kilometriä 24 tunnissa on ihan hyvä saldo.

Huomasin muuten ennen lenkkiä että molempien juoksukenkieni kärjessä varpaiden päällä oleva verkkomainen päällys alkaa kulumaan puhki ja niissä oli jo reikiä. Eihän noilla ole juostu kuin noin 800 kilometriä. Harmi, pitänee ostaa lähiaikoina uudet. Reebok Zignano ei siis tämän perusteella kestä kovaa juoksukulutusta ja on parempi ehkä salikenkänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti