keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Motivaatiota lehtihyllystä: Bodaus.

Kirjoitin keväällä bloggauksen mielestäni parhaista kuntoiluun liittyvistä lehdistä. ProBody ja Juoksija ovat edelleen mielestäni erinomaisia ja suosittelemisen arvoisia mutta lehtikentällä tapahtuu jatkuvasti eikä mainiot lukukokemukset jää noihin kahteen.


Bodaus saattaa mennä monelta ohi ilman lähempää tuttavuutta. Nimestään huolimatta lehdessä on erittäin vähän varsinaiseen kehonrakennukseen liittyviä juttuja, kannessakin jo mainitaan uudistuneen lehden aihepiireiksi: Kuntosali, Terveysliikunta, Painonhallinta. Sisällysluettelossa aihelista vain lavenee: Kehonrakennus, Fitness, Voimailu, Vahvat Miehet/Naiset, Harjoittelu, Kilpaurheilu, Kamppailulajit, Ravinto, Kehonhuolto, Matkailu, Kauneus.. Tästä pitkästä ja vaihtelevat listasta voi siis jo päätellä että ollaan kaukana mistään varsinaisesta bodarilehdestä. Tyyliltään lehti onkin jonkinlainen sekoitus ProBodyn tyyppistä kovaan treenaamiseen keskittyvää aktiivisten salikäviijöiden lehteä ja naisille suunnattua liikuntalehteä a la Fit.

Edellinen lehti, 5/2012, oli todellinen täysosuma ja vähän harmittaakin etten ehtinyt lehdestä vinkata kun sitä oli vielä myynnissä. Toinen toistaan mielenkiintoisempia artikkeleita kuten Painonnoston apuliikkeiden käyttö kiertoharjoittelussa, Kestävyysjuoksijan lihaskuntoharjoittelu sekä Military crosstrainingin esittely. Lisäksi lehdessä esiteltiin liikkuvuutta ja kehonhallintaa edistäviä lajeja jangsua ja asahia sekä haastateltiin mm. Suomen parhaita voimamies/nainen-kilpailijoita, naismoukarinheittäjää, bodyfitness-kilpailijoita, 72-vuotiasta voimanostajaa... Tolkuttoman kiinnostavia artikkeleita ja juttuja, yksi parhaita kokonaisuuksia mitä olen eri lehdistä viime aikoina löytänyt.

Nyt myynnissä oleva numero, 6/2012, on myös mainio ja suosittelemisen arvoinen mutta aihealueiltaan hajanaisempi. Lehden loppupäässä mennään vähän liikaa yhteistyökumppanien mainostamisen suuntaan mutta siitä huolimatta esimerkiksi uusien kuntosalilaitteiden esittely on kiinnostavaa luettavaa. Artikkeleissa on jälleen taattua laatua: Funtionaalinen harjoittelu loikkatreenin muodossa, Boksihyppyihin ym. keskittyvä hyppytreeni, Mentaalinen valmentautuminen.. Ehkä parasta on kuitenkin ultrapyöräilijä Markku Saarisen selkätreeniohjeet. Saarinen on muuten erittäin mielenkiintoinen hahmo, voisinkin blogata hänestä lähipäivinä.

Printtimedian mullistuksesta ja paperilehtien kuolemasta on puhuttu pitkään mutta ainakaan näiden treenilehtien parissa ilmiö ei tunnu kovinkaan akuutilta. ProBody vaihtoi päätoimittajaa kun pitkän uran alalla tehnyt Jouni Virtamo perusti ensi alkuun kaksi uutta lehteä ja myöhemmin on tulossa vielä muita uusia urheilulehtiä. Lokakuun lopussa ensimmäisenä näistä uutuuksista lehtipisteisiin saapuu FitBody ja CrossTraining. FitBody, ProBody, Bodaus, Body.. ei mikään ihme jos sormi menee suuhun kun miettii minkä lehden ostaisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti