torstai 28. kesäkuuta 2012

Ulkoliikunnan luksusta: Kuntoilupuisto.

Monen kaupungin pururatojen varsilla on ollut vuosikausia erilaisia kuntoiluvälineitä. Yleensä puisia välineitä kuten vinopenkkejä vatsoja varten ja tukkeja pystypunnerrukseen tai metallisia leuanvetotankoja ja nojapuita. Viime vuosina on alkanut ilmestyä myös ulkokäyttöön tarkoitettuja kuntosalivälineitä joissa käytetään oman kehon painoa vastuksena.

Näitä molempia kun yhdistellään ja laajennetaan saadaan todella laadukas lähiliikuntapaikka, todellinen ulkokuntosali. Käytiin pari päivää sitten pojan kanssa paikallisessa kuntoilupuistossa vähän treenailemassa ja leikkimässä tarzania.


Vasemmassa reunassa näkyy aikuisten puoli jossa on erilaisia leuanvetotankoja, renkaat, nojapuut, rata jossa pitää roikkua ja edetä ottamalla kiinni aina seuraavasta kiinnikkeestä, matalia tankoja joissa voi tehdä kevennettyjä punnerruksia, alavinopenkki vatsalihasharjoitteita varten, tasapainolautoja. Oikealla matalampi osio joka on tarkoitettu lapsille.


Paikka on täydellinen paitsi satunnaisen ulkoilulenkin piristykseksi niin myös kiertoharjoitteluun. Voisin suunnitella vaikka kymmenelle hengelle erittäin vaihtelevan ja eri lihaksia kuormittavan sekä sykettä kohottavan kiertoharjoittelutreenin. Ilmaisessa puistossa keskellä omakotilähiötä!


Lasten puoli jossa riittää pikkujannuille paljon touhuttavaa ja kiipeiltävää. Erinomaista että ei tehdä vain leikkipuistoja tai vain aikuisten treenipaikkoja vaan nämä molemmat on yhdistetty ja koko perhe voi liikkua yhdessä.

2 kommenttia:

  1. Mä haluaisin, että lasten kiipeilytelineistä – etenkin sellaisista punaisista narutorneista – tehtäisiin aikuisille isompia versioita. :) Lasten kanssa treenaaminen on muuten tehokasta ja palkitsevaa, ei tarvitse kuin seurata johtajaa ja jo on hiki pinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, olen just se vanhempi joka kiipeilee niissä telineissä lapsen kanssa enkä seisoskele tylsistyneenä jossain leikkipuiston laidalla. Olen päätellyt että jos ne laitteet kestää useamman koululaisenkin painon niin kyllä ne kestää minutkin :)

      Poista