torstai 21. kesäkuuta 2012

Juhannussaunakin maistuu parhaalta lenkin jälkeen.

Melkein kolmekymmentä vuotta siihen meni mutta vihdoin viime kesänä vietin elämäni ensimmäisen perinteisen mökkijuhannuksen. Aatto oli myös lapsivapaata aikaa joten päätin ottaa ilon irti oikein kunnolla.

Pakkasin reissuun mukaan lenkkikamat.

Aattoiltana kun muut lämmittelivät saunaa, puin juoksuvermeet päälle ja lähdin hölköttelemään. Aurinkoisessa kesäillassa oli täydellistä juoksennella sorateitä pitkin metsän reunaa ja pellon pientareita. Siihen päälle sauna ja rentoa oleskelua meren rannalla. Se oli elämäni paras juhannus.


Tätä juhannusta vietämme kotona. Kymmenen vuoden kerrostaloasumisen jälkeen meillä on pitkästä aikaa oma piha ja sauna. Aion tehdä juhannuslenkistä perinteen ja käydä pistelemässä tossua toisen eteen tälläkin kertaa ennen saunaa. Vihtakin tuntuu parhaalta lihaksiin jotka ovat tehneet töitä.

En näe mitään syytä pitää lomaa treenaamisesta juhannuksena kun vapaapäivät on tältä viikolta jo käytetty. Maanantaina käytiin kesäreissulla kotieläinpuistossa ja eilen touhuttiin pojan kanssa koko päivä kukonlaulusta auringonlaskuun. Huomenna juhannusaattona siis kuntosalille, juhannuspäivänä pitkälle lenkille ja sunnuntaina intervallia stadionilla.

Suosittelen lämpimästi reipasta kävelylenkkiä tai kevyttä hölkkälenkkiä juhannuksen ratoksi. Säätkin taitavat suosia ulkoilua lähes koko maassa. Voimailukin onnistuu vaikka mökillä. Ei muuta kuin ämpärit täyteen vettä ja tekemään farmarikävelyä pitkin pihapiiriä ja selvittämään kuka on juhannuksen vahvin. Kovakuntoisimmat voivat kokeilla ultrajuoksijoiden suosikkia, vatsalihastreeniä saunassa. En suosittele jos on nauttinut alkoholia tai fyysinen kunto on arvoitus.

Mitä sitten  teettekin niin hyvää juhannusta kaikille! Viikonlopun treenailuista bloggailen lisää alkuviikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti