tiistai 12. kesäkuuta 2012

Maailman paras mielialalääke pysyvästi $0.00!

Joku on joskus hirtehisesti sanonut että liikunta on kehitetty niille joille huumeet ja alkoholi eivät sovi. Joku toinen taas on sanonut että tunti liikuntaa päivässä antaa kaksi tuntia lisää aikaa vuorokauteen. Voin allekirjoittaa molemmat väitteet.

 

Vaikka salille tai lenkkipolulle lähtisi millaisella fiiliksellä niin aina sieltä on tullut paremmalla fiiliksellä ja mielialalla pois. Kun keho tärisee adrenaliinia ja suonissa kohisee endorfiini on aina olo kuin maailmanmestarilla. Kovat intervallit ja muu tehotreeni saattavat heti suorituksen jälkeen tuntua pahalta mutta hyvin nopeasti se vaihtuu todella hyväksi fiilikseksi siitä että selvitti senkin kovan treenin ja tietää miten hyvää se tekee omalle keholle.

Liikunta ei myöskään väsytä. Olin paljon väsyneempi silloin kun en liikkunut kuin nykyään. Jopa yöllä tarvitsee vähemmän unta ja aamulla on pirteämpi kuin ennen.

Mens sana in corpore sano lienee joku bodaava munkki joskus höpissyt. Terve sielu terveessä ruumiissa, todellakin.

2 kommenttia:

 1. Liikunta on parasta huumetta, johon voi jäädä koukkuun - sopivassa määrin. Itse kuntoutan nopeasti polveani kun en kestä sitä, jos joudun pitkään olemaan sivussa, parempi fiilis tulee ku pääsee liikkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huume on kyllä ihan hyvä vertauskuva, ilman liikuntaa ei vaan pysty olemaan :)

   Mitä on polven nopea kuntouttaminen? Yleensä sanat nopea ja kuntoutus ei kulje kovin hyvin yhdessä. Helmikuussa polveni turposi mystisesti ja samalla kun neste ja tulehdus saatiin polvesta pois piti palata tosi varovasti liikuntaan. Oli aikamoista tuskaa juosta niitä yhden tai kahden kilometrin kevyitä hölkkälenkkejä kun menohalut oli kovat. Mutta siihenkin tyytyy hyvillä mielin kun miettii sitä skenaariota että rikkoo paikat ja on sivussa viikkoja tai kuukausia...

   Poista