keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Proteiinin lähteet vertailussa, osa 2: patukat ja juomat.

Kirjoitin maanantaina ensimmäisen osan proteiinivertailustani ja nyt on toisen osan vuoro. Jos se meni ohi niin suosittelen lukemaan ennen tätä osaa niin ymmärrät mitä tarkoitan proteiinitehokkuudella.

Tuossa ensimmäisessä osassa otin käsittelyyn satsin peruselintarvikkeita. Nyt ajattelin vertailla useimmin käyttämiäni proteiinipatukoita- ja juomia.

Näihin tuotteisiin laittaisin pienen varoituksen sanan. Yhtälö jossa yritetään tunkea paljon proteiinia, vähän kaloreita, pitkä säilyvyys ja kohtuullinen maku tarkoittaa lähes poikkeuksetta valtavaa määrä erilaisia täyte-, lisä- ja säilöntäaineita joita ei liene järkevää käyttää jatkuvasti eikä päivittäin. Itse mussutan näitä lähinnä heti salin jälkeen, noin pari kertaa viikossa, mitä pitäisin sopivana viikkoannoksena. Proteiinia kun saa mainiosti ensimmäisessä postauksessa mainituista perussafkoista ilman lisäaineita ja ainesosia joista vain kemistit ymmärtävät mitä ne ovat.

Tässä pieni otos siitä mitä voi maltillisesti treenin jälkeen napsia:
 
MAXIM 54% PROTEIN BAR CHOCOLATE/PEANUT, 13.2 g proteiinia / 100 kcal

Maximin 80 gramman patukka on tuhdeinta settiä mitä olen tavallisista marketeista löytänyt. Yhdessä patukassa on huikeat 42.9 grammaa proteiinia. Harvoin kaupoissa näkee edes yli 30 gramman patukoita joten yli neljäkymppinen on messevä ilmestys. Tämä sisältää jo niin paljon proteiinia että koostumus on sitkeä ja maku tuhti. Ostan tätä lähikaupastani 2.5 eurolla, joissain kaupoissa patukka maksaa 3-4 euroa mikä voi olla proteiinimäärästä ok mutta maun vuoksi jättäisin noilla hinnoilla kauppaan. Suosikkini joka tapauksessa.

FAST PRO-FX LO-CARB BANANA, 13.5 g proteiinia / 100 kcal

Tätä en löytänyt enää Fastin sivuilta, lieneekö valikoimasta poistunut tuote? 60 gramman patukka jossa tasan 50% proteiinia eli 30g per tuote. Jos Maximin jytky on sitkeä niin tämä on jopa liian pehmeä ja patukkaa kannattaa säilyttää vaikka jääkaapissa ettei kokonaan sula ja jämähdä käärepapereihin kiinni. Hintaluokassaan (omassa vakiokaupassani 2.3e) loistavan makuinen ja mainion proteiinimäärän tarjoava eväs salikassiin.


MAXIM RECOVERY DRINK, 8.9g proteiinia / 100 kcal

Maximin juomaa on tullut välillä ostettua kun patukat ovat olleet loppu. Tässä kuten muissakin Maximin tuotteissa hintahaitari on raju, putelista saa maksaa kaupasta riippuen 1-2 euroa. 2.5 desin pakkaus sisältää proteiinia 22 grammaa mikä on aika hyvä annos normaalikokoiselle treenaajalle esimerkiksi heti painojen kolistelun jälkeen. Ainakin suklaa maistuu kuin miltä tahansa kaakaolta, vaniljaa ja mansikkaa en muista testanneeni.


ATKINS ADVANTAGE CHOCOLATE & ORANGE, 7.8g proteiinia / 100 kcal

Karppausgurun firmalla on tietysti myös oma valikoima erilaisia tuotteita jotka ovat ensisijaisesti suunnattu painonhallintaan mutta mm. tämä tuote sisältää sen verran mukavasti proteiinia että sitä voi suositella kenelle tahansa treenaajalle. Yleensä Atkinseja en kyllä osta mutta jostain syystä näitä on usein tarjouksessa ja mm. eilen lähikaupassa hinta oli huikea 50 centiä per patukka. 18.6 gramman proteiiniannos on itselleni yleensä aika pieni ja kaipaisin heti treenin jälkeen tuplamäärää mutta pienikokoiselle treenaajalle ja erityisesti tuohon hintaan tämäkin on ihan hyvä ostos.


Kun halutaan erinomaista makua, vähäistä määrää lisäaineita ja kunnon satsia proteiinia niin luontaistuote- ja urheiluravinnekaupoista löytyy paljon vaihtoehtoja mutta ikävä kyllä myös hinta pompsahtaa rajusti. 3-5 euroa on mielestäni kova hinta yhdestä patukasta enkä näe syytä sellaisten ostamiseen. Toki jos lompakko on kunnossa niin miksei, laadukkaimmat tuotteet eivät eroa maultaan Twixeistä, Snickerseistä tai Marseista mutta proteiinia on 30 grammaa sen tavissuklaan 2 gramman sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti