torstai 19. tammikuuta 2017

Jalat fatis.

Vuosi ei oo lähtenyt mitenkään erityisen tarmokkaasti käyntiin, treenejä on tullut tehtyä muutamia ja pari kertaa olen jopa yllättänyt itseni. Tällä viikolla kävin maanantaina ja tiistaina aamukahdeksalta kolmen kilsan hölköttelyillä koska tiesin etten enää myöhemmin päivällä pääse reenaamaan. Näköjään osaan joskus olla aamuvirkkukin.

Viime viikon torstaiksi oltiin suunniteltu kaverin kanssa yhteislenkkiä ulkona mutta kaveri alkoi feidaamaan kovan myrskyn ja liukkauden takia ja ehdotti hallijuoksua. Se olikin lopulta hyvä idea, juostiin 30 kierrosta eli 12 kilometriä alle kutosen keskarilla läpi, eka puolikas jopa 5.30-5.45 min /km vauhtia. Rapakuntoiselle kuten minulle heikkojen juoksukuukausien jälkeen tuo oli ihan maksimi. Seuraavan kahden viikon aikana on luvassa peräti kaksi lappujuoksua joten tuo selvästi omia viime aikaisia hölkkäilyjä pidempi ja reippaampi juoksu teki hyvää kunnolle.


Tänne ei ole satanut koko talven aikana kunnolla lunta, kerran tuli viitisen senttiä mutta sekin katosi nopeasti. Viime sunnuntaina päästiin pojan ja kavereiden kanssa pulkkailemaan kun ohut valkea kerros peitti nippanappa hiekkadyynit. Ilma oli kyllä todella upea, mystisen kirkkaita valoilmiöitä saisi nähdä vähän useammin. Kun hengaa toimistolla viitenä päivänä viikossa kasista tai ysistä neljään niin kevättä tai edes aurinkoisia viikonloppuja todella kaipaa.

Pakkasjakso alkaa olla ohi mutta onneksi ehdittiin käydä pojan kanssa monta kertaa myös luistelemassa. En ole kaatunut kertaakaan mutta kolmois-axelin ja nelois-tulpin kanssa on välillä vaikeuksia. Opin kuitenkin jo tekemään makkaroita, eteenpäin.


Pari viikkoa sitten havahduin siihen että vasemman peukalovarpaani - anteeksi, isovarpaani - kynnen reuna tuntuu vähän kipeältä. Siitä oli lähtenyt kynsi viime vuonna ja uusi kynsi oli lähtenyt kasvamaan ihon sisälle, tai siltä se ainakin näytti ja tuntui. Juoksu ja kävely onnistui ilman vaikeuksia mutta päätin kuitenkin käydä näyttämässä lääkärille, potentiaalinen uhka liikkumiselle tuollainen kuitenkin on jos se pääsee äitymään pahaksi.

Sain ohjeeksi lämpimät 10 minuutin jalkakylvyt saippuavedessä aamuin illoin viikon ajan sekä antibioottivoiteella rasvailun. Mikäli ei paranisi viikossa niin kirurgi leikkaisi kynnen.

Viikko jalkakylpyjä on nyt takana mutta ikävä kyllä kynnen reunan tilanne ei ole muuttunut miksikään. Sattuu jos siihen koskee mutta ei tunnu juostessa. Mikäli se ei ala kummemmin vaivaamaan niin tuuppaan menemään normaalisti, kuulin että jos tuollainen kirurgisesti hoidetaan niin todennäköisesti tulee pari viikkoa taukoa juoksusta. Kun edessä on kaksi juoksutapahtumaa just kahden viikon sisällä niin ohitetaan ne nyt ensin. Maratonin jälkeen kirurgi voi sitten samalla ajanvarauksella operoida tarvittaessa muutakin :D

Huomenna lähden Vierumäelle viikonlopuksi, edessä on painonnoston valmentajakoulutuksen päättävä lähiopiskelujakso. Toivottavasti saan taas ammennettua kunnolla uutta oppia ja näkemystä valmentamisesta eteenpäin urheilijoille vietäväksi.

260 / 5000

2 kommenttia:

  1. mitkä lappujuoksut tulossa? Kerro kerro! Toivottavasti varvas tulee nopeasti ja helposti kuntoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hola Hanna, tarkoituksena ois juosta lauantaina viis kilsaa talvimaantiejuoksukisassa ja tasan viikkoa myöhemmin on legendaarinen hallimaraton!

      Poista