perjantai 28. elokuuta 2015

Poluille! Yhteispolkupitkis jälleen syyskuussa Satakunnassa.

Heinäkuussa järjestin elämäni ensimmäisen liikuntatapahtuman, yhteisen polkujuoksulenkin niin blogin lukijoille kuin muillekin kiinnostuneille, tutuille ja tuntemattomille. Palaute oli tosi hyvää, kaikki vaikuttivat olleen erittäin tyytyväisiä hienosta yhteisestä päivästä. Päätettiin tehdä lenkeistä perinne ja nyt seuraa polkupitkiksen jatko-osa.


Tälläkin kertaa juostaan samoissa maisemissa, Pori-Tampere valtatien varrella Kullaalla sijaitsevalla Joutsijärvellä joka on monilta osin suojeltua luontomaisemaa ja myös kaavaan merkittyä hiljaisuuden aluetta. Suosittu retkeilyreitti kiertää yhden maakunnan suurimmmista järvistä ja ohitamme niin soita kuin tiheämpää supisuomalaista metsämaisemaakin. Pitkospuita, kivikkoa, venelosseja. Reitti on melko haastavaa ja teknistäkin edettävää.


Juoksimme heinäkuussa noin 29 kilometriä ja aikaa lenkkiin kului noin 5.5 tuntia. Rennon letkeällä mielellä, matalilla sykkeillä ja retkeilyfiiliksellä vauhti ei nouse kovaksi, jaksamisen kannalta tärkeintä on juoda ja syödä riittävästi lenkin aikana. Polku ei varmasti ole Suomen vaikeimpia maastoja mutta ekalla yhteislenkillä mukana olleista kokeneista polkukisaajista osa piti alustaa haastavampana kuin vaikkapa Kolin Vaarojen maratonilla tai Nuuksion Classic Traililla. Reitti myös etenee lähes alusta loppuun oikeilla poluilla, sora- ja metsäautoteitä on vain muutaman sadan metrin verran. Toisaalta helpottavana tekijänä korkeuseroja ei juurikaan ole ja raastavat mäet puuttuvat käytännössä kokonaan.


Lenkille lähdetään lauantaina 19. syyskuuta, sovimme tarkemman lähtöajan ja -paikan kun osallistujalista alkaa olemaan kasassa. Juoksemme tällä kertaa noin 35 kilometriä, jos ja kun lähtö tapahtuu esimerkiksi klo 10-11 aamupäivällä niin taivallus päättynee noin viiden-kuuden aikaan. Lenkkiin kuluu arviolta kuudesta seitsemään tuntia. Kaikenkuntoiset juoksu- ja kestävyysharrastajat ovat tervetulleita mukaan, tarvittaessa jaamme porukan erivauhtisiin ryhmiin. Viimeksi tosin hitaampi peräpään porukka oli perillä ennen kuin nopeammin edellä taivaltanut ryhmä! ;) Etenen itse viimeisessä ryhmässä ja varmistan että kaikki pääsevät metsän halki turvallisesti. Jokainen osallistuja saa tarkan reittikartan jota käydään läpi ennen juoksua ja sen aikana. Kenenkään ei tarvitse edetä yksin.


Yhteinen pitkä polkujuoksulenkki on hyvä ja helppo tapa lähteä tutustumaan polkujuoksun maailmaan. Tavalliset juoksukengät käyvät hyvin, itse juoksin viimeksi perusjuoksutossuilla ja aion tehdä niin jatkossakin. Se hidastaa hieman etenemistä verrattua paremmin suojaaviin ja enemmän pitoa tarjoaviin jalkineisiin mutta onnistuu kyllä.

Ekalla kerralla mukana oli juoksijoita laajalla skaalalla. Oli kokenutta vaeltajaa, ultrajuoksijaa, polkujuoksijaa, suunnistajaa, vuorijuoksijaa. Ja sitten meitä polkujuoksun aloittelijoita. Useampikin osallistuja juoksi silloin elämänsä ylivoimaisesti pisimmän lenkin ja koki ahaa-elämyksen omien voimavarojensa riittävyydestä. Tämä on hyvä tapa katsoa miten oma kestävyys ja sisu riittää, jos selviät tästä 6-7 tunnin lenkistä niin voit lähteä hyvillä mielin puolimaratonille tai maratonille! Joutsijärven kiertäminen juosten on myös erinomaista valmistautumista esimerkiksi Vaarojen maratonille. Tämä on hyvä paikka testata ilman numerolappua sitä miten juomareppu, juoksueväät tai polkujuoksukengät toimivat.


Tervetuloa mukaan, ota kaverikin messiin ja tehdään jälleen hieno yhteinen juoksukokemus! Lisätietoja löytyy Kestävyyttä pintakaasulla 24/7-facebook-ryhmän
tapahtumista. Ryhmä ja tapahtuma näkyy vain jäsenille. Toki lisätietoja voi kysellä täällä blogin kommenteissakin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti