maanantai 31. elokuuta 2015

Kaikkien aikojen juoksukesä!

Huhtikuussa päätin pitkän voimakauden ja yritin heti lähteä juoksemaan reilusti kilsoja, toukokuussa piti olla edessä elämäni kovin juoksuviikko. Väärin meni, polvi oireili ja sieltä löytyi nestettä. Tein uuden päätöksen. Kesä 2015 tulisi olemaan kaikkien aikojen juoksukesäni.

Kun suunnitelmat muuttuu ja tavoitteet menee murskaksi niin mielen valtaa helposti epätoivo. Jos ei tämäkään onnistu niin miten muka joku muu voisi onnistua? Yleensä pääsen noista fiiliksistä nopeasti eroon ja käännän asian toisinpäin. Jos joku ei onnistu nyt niin se onnistuu sitten huomenna, ensi viikolla tai ensi vuonna.

En määritellyt "kaikkien aikojen juoksukesää" kovinkaan tarkasti, se oli vähän epämääräinen mielessä pyörivä teema. Ehkä se voisi tarkoittaa sadan, jopa sadanviidenkymmenen juoksukilometrin kuukausia. Ainakin kilsoja pitäisi kertyä enemmän kuin aiempina kesinä. Kesällä tarkoitan tässä ajanjaksoa kesäkuun alusta elokuun loppuun, kolmea täyttä kalenterikuukautta.

Eka kunnon juoksukesäni oli vuonna 2012. Olin juossut jo kesällä 2011 mutta siitä ei ole muistiinpanoja tallessa, juoksin silloin viikossa ehkä muutamia  vitosia tai pisimmillään kymppejä. Ne oli ihan superpitkiksiä silloin. Kesällä 2012 juoksinkin jo 311 kilometriä. Kesällä 2013 349 kilometriä. Viime kesänä palauduin kovasta juoksukeväästä ja juoksinkin vain 213 kilsaa.

Kävin tänään aamupäivällä juoksemassa tämän kesän viimeisen lenkin, kympin. Samalla katsoin tilastoja ja kaikkien aikojen juoksukesä tuli päätökseen. 438 kilometriä! Tää tosiaan oli mulle kaikkien aikojen juoksukesä.

Juoksupäiviä kertyi 39 kappaletta, keskimääräinen lenkura oli siis noin 11.2 kilometriä. Suurimman osan lenkeistä nautiskelin hitaasti ja hartaasti, tunnin tai puolitoista kerrallaan.

Takki ei ole tyhjä. Huomenna alkaa tietysti syyskuu ja kaikkien aikojen juoksusyksy! ;) Juoksin syyskuun alusta marraskuun loppuun vuonna 2012 333 kilometriä, vuonna 2013 303 kilometriä ja viime vuonna enää 243 kilometriä. Laskeva trendi loppuu nyt. Juoksen seuraavan kolmen kuukauden aikana vähintään 500 kilometriä!


Ja sitten alkaakin jo kaikkien aikojen juoksutalvi...

5 kommenttia:

 1. Loistosuoritus! Musta saat tsemppaajan 500 kilometrin syksyyn. Voisin vaikka heittää saman tavoitteen pöytään. Miten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinni veti! Tajusin tänään lenkillä että toi 500km kolmessa kuukaudessa on aika kova kun lenkillä käyn sen kolme kertaa viikossa. Tässä on myös syksyn aikana tulossa yksi pitkä polkulenkki, maraton ja kova määräviikko joiden jokaisen jälkeen on varmaan syytä kevennellä ja ottaa ihan iisisti. Meinasin eilen laittaa tuohon kirjoitukseen ensin 600 kilometriä mutta onneksi olin edes vähän maltillinen! :D Aika hyvin saa mennä että edes toi viissataa täyttyy.

   Tsempataan toisemme kaikkien aikojen juoksusyksyyn!

   Poista
 2. Jeah! Täälläkin alkaa juoksu maistua taasen syksyn tullen!:) Eikä juoksukesässäkään ole valittamista, vaikka pikkukipuilut ja flunssat onkin estänyt aktiivista juoksuhuumaa. Mutta nyt josko se taasen käynnistyisi. Ilma on ainakin ihanan raikasta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että alkaa sujumaan! Nyt on mun mielestä paras aika juosta, oon viime viikkojen kuumimpina päivinä juossut noin kympin lenkkejä ja odotellut että heti kun tulee viileämpää, tuulee ja sataa niin pakkaan juoksutakin taskut täyteen evästä ja pidennän vähän näitä peruslenkkejä. Kohti kaikkien aikojen juoksusyksyä! ..ja kaikkien aikojen juoksutalvea, ja kevättä.. taisin keksiä (h)ikiliikkujan! ;)

   Poista
  2. Juurikin näin! Juoksua läpi vuoden :)

   Poista