sunnuntai 2. elokuuta 2015

Heinäkuun deja-vu-harjoituspäiväkirja.

Heinäkuu ei ollut erityisen helteinen harjoituskuukausi. Olikohan hellepäiviä ainuttakaan? Ihan hyvä harjoittelun kannalta mutta kyllä kesän pitäisi tuntua kesältä. Viime talvenakaan täällä ei ollut juuri lainkaan lunta tai pakkasta, koko ajan plussaa ja kuraa. Tuntuu kuin neljän vuodenajan sijaan olisi vain pitkä kevät ja syksy. Liikunnan ja päivittäisen ulkona liikkumisen myötä eri vuosien säät ovat nykyään hyvin mielessä ja parina viime vuotena on oikeasti ollut lämpimämpi toukokuu kuin nyt oli heinäkuu. Mulla on silti jostain syystä sellainen kutina että elo- tai jopa vielä syyskuussa tulee kunnon kesä. Kelpaa ne lämpimät rantapäivät mulle sittenkin ihan yhtä hyvin.

Harjoituspäiviä heinäkuussa oli vähän normaalia vähemmän, 18. Pidin hyvällä omallatunnolla pari kolmen päivän lepojaksoa mm. lomareissujen vuoksi. Otin punttia vähiten tänä vuonna, saliharjoituksia oli ainoastaan kuusi. Se on se hinta minkä kestävyysjuoksun puolelle painottuvista tavoitteista joutuu maksamaan. Jos mulle kertyy joinakin viikkoina esimerkiksi vain neljä harjoituspäivää niin se on nyt 3 juoksua + 1 punttia eikä 2+2 kuten aina aiemmin.

Eri viikkojen kuormitus painottui tosi hyvin, eka viikko oli kova, toinen keskitasoa ja kolmas ja neljäs viikko kokonaisuutena kevyitä. Saman tyyppisesti olisi hyvä edetä jatkossakin: 1 kova viikko, 1-2 keskitason viikkoa ja 1-2 kevyttä viikkoa joka kuukausi sopisi varmaan mun kropalle ja toisi kehitystä.

Hauskin juttu heinäkuun harjoituspäiväkirjassa on juoksukilsojen määrä. Kahdellatoista lenkillä juoksin nimittäin 143 kilometriä - tismalleen yhtä paljon kuin kesäkuussa! :) Kesäkuussa lenkkejä oli yksi enemmän joten keskimäärin joka lenkuraan tuli kilsa lisää. Jatkossa harjoitusten keskipituuden soisi kasvavan vielä jonkun verran, ainakin kilometrillä.

Elokuun tavoitteena on juosta ainakin nyt se 150 kilometriä joka on ollut koko kesän ihan liipaisimella, olisihan se mennyt jo heinäkuussa jos harjoituspäiviä - siis lenkkejä - olisi ollut yksi enemmän. Käynnistin elokuun treenit äsken ihan tolkuttoman hienolla tavalla. Siitä lisää huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti