torstai 20. elokuuta 2015

Elokuun juoksut aikataulussa ja tv-vinkki polku-ultraajasta illaksi.

Asetin itselleni tavoitteeksi juosta elokuussa 150 kilometriä. Tein välitavoitteet siitä paljonko pitäisi olla juostuna tiettynä päivämääränä jotta tavoite täyttyisi tasaisella tahdilla ilman että pitäisi viimeisellä viikolla kiriä.

Pari ekaa välitavoitetta kuittasin suunnitelmien mukaan ja tänään oli viimeinen välitavoite ennen kuukauden päättymistä. Tasaisella 150km/kk tahdilla tänään eli 20. elokuuta pitäisi olla juostuna tasan satanen. Satanen meni rikki jo tiistaina, aamupäivällä juoksemani 7 kilsan lenkin myötä saldo on nyt 108 kilometriä. Olen tosi hyvässä aikataulussa, kolmesti viikossa juostu reilu kymppi riittää tähän tavoitteeseen hyvin joten mistään hirveän kovasta urakasta ei vielä ole kyse.

Mietin aika kauan millaisen lenkin tänään juoksisin ja annoin oikeastaan tossujen päättää. Lähdin juoksemaan ja katsoin minne ne veisivät. Todella pitkän tauon jälkeen juoksin alkuosan lenkistä asvaltilla. Juoksen keskimäärin kerran vuodessa asvaltilla ja silloin kyseessä on lappu rinnassa köpötelty maraton. Tänään etenin asvaltilla neljä kilometriä jonka jälkeen siirryin metsän halkovalle hiekkatielle. Ei se alusta pahalta tai epämukavalta tuntunut, se on vain mulle kovin innoton paikka. Pyörätiellä tai ajoradan reunassa en pääse sellaiseen mielentilaan ja lentoon kuin pururadoilla ja metsätaipaleilla.

Lämmin ja aurinkoinen päivä tuntui ihan erilaiselta asvaltilla, aukealla paikalla hiki virtasi ja aurinko paahtoi vaikka juoksinkin valkoisella paidalla. Heti kun siirryin metsän suojaan ilma viileni, syke laski ja olo rauhoittui. Juoksusta tuli tuttua helppoa etenemistä, niskassa ei tuntunut kuumotusta joka tekisi matkan taittamisesta  raskasta tai painostavaa.

Tällä tahdilla kuukauden saldoksi voisi tulla jopa 165-170 kilsaa mutta voi olla että tyydyn siihen tavoitteeseen ja vikat päivät vetelen vaikka lyhyitä ja kovia vetoja. Katsotaan miltä fiilis tuntuu.

Lisää juoksuinnostusta ja motivaatiota tarjoilee tänään Yle Teema esittämällä viime vuonna valmistuneen, todella mielenkiintoiselta vaikuttavan juoksudokumentin Finding Traction. Se kertoo erittäin kokeneesta ja menestyneestä Nikki Kimballista joka on voittanut mm. aavikkoultra Marathon des Sablesin Saharassa ja maastoultraklassikko Western Statesin. Dokumentissa seurataan Kimballin yritystä tehdä reittiennätys Amerikan vanhimmalla vaellusreitillä, 438 kilometriä pitkällä Long Traililla.

Tosi hienoa että Yle on ollut ajan hermolla ja napannut ohjelmistoonsa tämänkin mielenkiintoisen ultradokkarin muiden jo aiemmin nähtyjen ohella.  Vähän hämäävällä nimellä "Tiededokumentti: Ultrajuoksijat" esitettävä Finding Traction nähdään tänään torstaina klo 21 Yle Teemalla ja sen voi nähdä myös Areenassa osoitteessa http://areena.yle.fi/1-2545480 . Tietoa Nikkistä ja elokuvasta voi lukea enemmän sen kotisivuilta http://findingtractionfilm.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti