maanantai 2. helmikuuta 2015

Tammikuun treenitilastot ja ennätyskuukausi.

Tammikuu on ohi ja samalla päättyi ensimmäinen kuukausi jolloin tarkkailin eri harjoitusten ja harjoitusviikkojen kuormittavuutta. Nyt onkin mielenkiintoista tehdä vähän yhteenvetoa siitä mitä tulikaan touhuttua.

29.12. - 4.1. KEVYT VIIKKO

ma salitreeni
ti 4 km juoksua
ke salitreeni
to 7 km juoksua
pe salitreeni
la lepo
su lepo

Hyvin tyypillinen harjoitusviikko näin talvikaudella, tällaisia perustreenejä tulisi varmasti tehtyä säännöllisesti ellen nyt keskittyisi enemmän kuormittavuuden ja tehojen seuraamiseen ja variointiin.

5.1. - 11.1. RASKAS VIIKKO

ma salitreeni jonka päälle raskas anaerobinen harjoitus kuntopyörällä
ti 17 km juoksua
ke painonnostoharjoitus
to 4 km kovaa intervallijuoksua sisähallissa
pe salitreeni
la lepo
su lepo

Tosi kova viikko, pitkä juoksulenkki ja ekat kovat maksimivauhtiset juoksuvedot radalla. Salillakin tuli otettua maksimeja vähän joka liikkeessä.

12.1. - 18.1. ERITTÄIN KEVYT VIIKKO

ma salitreeni
ti lepo
ke lepo
to lepo
pe salitreeni
la lepo
su 4 km juoksua

Toinen polvi ärtyi edellisen viikon kovasta menosta ja otin hyvin iisisti. Tarkoitus oli toki pitää kevyempi viikko mutta jätin varotoimenpiteenä pari treeniä kokonaan pois.

19.1. - 25.1. KESKITASON VIIKKO

ma salitreeni jonka päälle kova 100 boksihypyn harjoitus
ti lepo
ke painonnostotreenit
to 4 km kovia intervallivetoja sisäjuoksuradalla
pe salitreeni
la lepo
su 4 km juoksua

Tämä oli selvästi rasittavuudeltaan keskitason viikko, pari kovaa anaerobista harjoitetta mutta kolme muuta treeniä hyvin perustasoa.

26.1. - 1.2. KESKITASON VIIKKO

ma salitreeni
ti 4 km juoksua
ke painonnostoharjoitus
to 4 km kova juoksuharjoitus sisäradalla
pe salitreeni
la lepo
su lepo

Tammikuun vika viikko oli jälleen aika perustason tekemistä, melkeinpä kevyt viikko mutta torstain rasittava juoksuharjoitus nostaa sen niukasti keskitasolle.


Nyt kun käytän kehittelemääni kuormittavuuspisteytystä niin tammikuusta saa piirrettyä jonkinlaisen käppyrän. Tarkoituksena olisi että viiva ei olisi suora vaan sahaava, silloin kovat ja kevyet viikot seuraisivat säännöllisesti toisiaan.


Ihan hyvältä näyttää, toi puolittainen telakkaviikko aiheutti vähän liiankin suuren notkahduksen. Toivottavasti vuoden lopussa viiva on kunnon siksakkia, uskon ja toivon että se tarkoittaa samalla roimaa kehitystä kaikilla osa-alueilla.

Tammikuussa harjoituspäiviä oli 20, näistä juoksua sisälsi 8 ja voimaharjoituksia 12. Juoksin yhteensä 48 kilometriä mikä on toisaalta vähän mutta kun selailin aiempien vuosien papereita niin se on ennätys! :D Tammikuun kilometrit ovat itse asiassa jääneet aina todella alhaisiksi ja helmikuussa yli tuplautuneet. Veikkaisin että aika matalilla kilometrimäärillä jatkan vielä helmikuussa mutta katsotaan nyt. Määrän vuoro tulee vasta myöhemmin, laatu edellä jatketaan koko voimaharjoittelujakson ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti