perjantai 30. tammikuuta 2015

Sporttifiili.

Viime ajat olen elänyt taas melkoista sporttilaiffia. Omia treenejä on päivittäin ja vapaa-ajastakin leijonanosa on kulunut urheilun parissa. Esimerkiksi viime lauantai oli lepoa liikunnan harrastamisesta mutta ajelin 50 kilometrin päähän katsomaan painonnoston piirinmestaruuskisoja.

Parin viime viikon aikana olen katsonut myös noin kaksikymmentä futismatsia Afrikan mestaruuskisoista. Poika on ollut kiinnostuneempi kuin aiemmista jalkapallon arvokisoista, pieni harmituksen aihe tosin oli kun ärrältä ei löydykään MM- ja EM-kisojen tapaan näiden karkeloiden tarravihkoa ja tarrapaketteja. No sitten askarrellaan sellainen itse! Hain kirjastosta pari kirjaa joista löytyy kaikkien maailman maiden liput ja junnu on piirtänyt aina pelaavien maiden liput omaan vihkoonsa. En usko että kukaan teistä on piirtänyt Päiväntasaajan Guinean lippua! :D No en ole minäkään mutta olen seurannut vierestä ja tiedän että siinä on keskellä puu, tähtiä ja muutamia espanjankielisiä sanoja. Aika hyvin alkaa olemaan vihkoprojektin myötä iskälläkin afrikkalaiset trikolorit hallussa ja noita kirjoja selailemalla on yhtä ja toista knoppitietoa jäänyt päähän. Ai urheilu ja erityisesti penkkirheilu tyhmentää?!

Tällä viikolla on takana jo viisi erilaista treeniä ja pari uutta asiaa löytyy plakkarista. Ostin elämäni ekan oman magnesium-palan, aiemmin olen vain lainaillut satunnaisesta kavereilta. Treeniblogeissa pitää tietysti näyttää pala - tässä tulee:


Eilen torstaina olin taas painonnostoa katsomassa kun meidän seura järjesti salikisat. Ehdin pikaisesti tsekkaamaan painonnostokoulusta tuttujen kavereiden tempauksia ennen kuin piti lähteä syömään ja iltatreeneihin urheiluhalliin. Tuolla kisoissa sain muuten käsiini painonnoston tuomarikortin jonka suoritin tuomarikurssilla syksyllä.


Toivottavasti saan mahdollisimman pian kortin sivuille merkintöjä toimitsijan tehtävistä. Kahden kilpailukauden aikana pitäisi saada kymmenen merkintää jotta voin hakea korotusta kakkosluokkaan. Eiköhän se järjesty.

Illalla tosiaan menin vielä radalle, vuoden kolmas ratajuoksuharjoitus olisi edessä. Koska kyseessä oli kevyt viikko ja tuntui väsyneeltä niin jätin kovat vedot väliin. Päätin ottaa teemaksi TV-kovan eli tasaisella kovalla vauhdilla tehtävän harjoituksen.

Juoksin yhteensä 4 kilometriä joka jakautui näin:

400m kevyttä lämmittelyhölkkää
1600m tasaista kovaa

2 minuuttia palauttelua ja juomista

400m kevyttä lämmittelyhölkkää
1600m tasaista kovaa

Aikaa meni noin 22 minuuttia eli kymmenisen minuuttia per juoksusetti ja sitten tuo tauko. Juoksuvauhti oli mutulla 4.15 - 4.30 min/km, yritin pitää tasaisena. Jos ja kun juoksen neljän minuutin kilsoja niin vauhti hiipuu ekan kilometrin jälkeen ja pyrin välttämään sitä. Väsyneellä mielellä ja kropalla tasainen kova on raskas harjoitus mutta hieman armollisempi kuin keuhkot ja lihakset tyhjäksi jyräävät vedot.

Tänään salilla tein pieniä muutoksia harjoitusrutiiniin, siitä kirjoittelen laajemmin ensi viikolla. Sen verran se ilmeisesti sekoitti vakioharjoitteitakin että pari liikettä jäi kokonaan tekemättä vaikka treenipäiväkirjassa jota jatkuvasti silmäilin ne kyllä selvästi luki :D Ihmettelin kyllä kun meni niin vähän aikaa..

Afrikan futiskisoissa oli eilen ja tänään välipäivät, huomenna alkaa puolivälierät. Matseja jää kyllä nyt pari väliin, elämässä kun on välillä tärkeämpiäkin juttuja. Viikonloppu tulee olemaan aikalailla urheilusta vapaata - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tietysti ;)

Lepo ja kunnon rentoilu tulee hyvää saumaan, sunnuntaina vaihtuu nimittäin kuukausi ja heti maanantaina alkaa todella raskas harjoitusviikko. Tarkoitus olisi tehdä uudenlaisia kovia treenejä, olen pyöritellyt niitä mielessäni jo viime vuoden lopulta joten kädet suorastaan syyhyää kokemaan niitä konkreettisesti ja jakamaan niitä teille.


Sporttailemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti