torstai 26. helmikuuta 2015

Vuoden eka satanen.

Selailin viime viikolla alkuvuoden tilastoja ja vertasin niitä viime vuosien juoksumääriin. Kahtena edellisenä vuotena olen juossut vuoden ekan sata kilometriä täyteen helmikuun viimeisellä viikolla. Mulla oli vielä viime viikon maanantaina kasassa alle 70 kilometriä. Päätin hoitaa homman kotiin ettei tilastot rumene :D

Juoksin nyt sitten parissa päivässä 25 kilometriä, tiistaina 14 km ja tänään 11 km. Eka satku kasassa, 12 kappaletta lisää niitä olisi vielä tarkoitus tänä vuonna juosta.

Vuoden ensimmäisten viikkojen kilometrimäärät näyttää tältä:


Tosi alhaisia määriä näitä muutamaa pyrähdystä lukuunottamatta. Hienoa oli silti huomata että parista lyhyestä flunssajaksosta ja muusta nopeasti ohi menneestä vaivasta huolimatta juoksua on kertynyt joka viikko, vaikka sitten vain muutama kilometri.

Lyhyistäkin lenkeistä kertyy huomaamatta iso kokonaismäärä kunhan liikkuminen on säännöllistä. Neljä vitosen lenkkiä viikossa tarkoittaa yli tuhatta kilometriä vuodessa!

Mulla on vielä kuukausi jäljellä talvikautta jossa pääpaino on lihaskunnon ja voimatasojen kohentamisessa. Huhtikuussa toivottavasti juoksen jo 100-150 kilometriä ja siitä eteenpäin vähintään 150 kilometriä kuukaudessa.

Tärkeintä on pysyä ehjänä. Toivotaan terveitä päiviä ja ehjiä harjoittelujaksoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti