maanantai 12. tammikuuta 2015

Kova harjoitusviikko päivä päivältä.

Eka selkeästi kova harjoitusviikko takana todella pitkään aikaan. Nyt olen starttaillut jo uutta, kevyempää viikkoa, mutta tässä vielä koostetta viime viikon tapahtumista.

Maanantai

Raskas voimaharjoitus jonka lopuksi tein noin 10 minuutin anaerobiselle alueelle asti kohonneen kuntopyöräharjoituksen.

Tiistai

17 kilometriä juoksua kymmenen asteen pakkasessa.

Keskiviikko

Ensimmäiset painonnostoharjoitukset joulun jälkeen. Tammikuusta huolimatta paikalla ei ollut mitään älytöntä tungosta, noin 20 nostajaa. Olin saanut yhden kaverinkin mukaan testaamaan painonnostoa, tavoitteena olisi saada innostettua jatkossakin tuttuja kokeilemaan lajia. Ehkä joku innostuu yhtä paljon kuin minä!

Koska kyseessä oli eka kerta pienen tauon jälkeen niin painot olivat maltillisia mutta niin vain kävi että...

Torstai

...jalat olivat aivan jumissa torstaina! Siitä huolimatta että olin ottanut syviä etukyykkyjä kolmesti viikossa koko joulutauon ajan niin syvät tempauskyykyt ja muut tuntuivat reisissä. Kyseessä oli varmasti osaltaan venytysefektistä jonka leveässä kyykyssä syvällä istuminen aiheuttaa. Olin vähän skeptinen illan kovasta harjoituksesta joka tulisi olemaan ratajuoksua sisähallissa pitkän tauon jälkeen.

Olin juossut radalla kovia vetoja muistaakseni joskus viime keväänä mutta niin vain päädyin taas paikalliseen urheiluhalliin. Siellä on mukava käydä, paikalla on aina paljon tuttuja eri urheilulajien parista.

Suunnittelen juoksuharjoitteeni aina itse ja niin tein nytkin. Juoksin kymmenen kierrosta eli 4 kilometriä kahdessa viiden kierroksen osassa.

Ensimmäinen harjoitus: 400 metriä hiljaa, 400 metriä täysillä, 400 metriä hiljaa, 400 metriä täysillä, 400 metriä hiljaa. Yhteensä 800 metriä maksimivauhtista juoksua.

Suunnittelin aluksi ottavani neljän minuutin palauttelutauon mutta koska aika tuntui menevän hitaasti enkä tuntenut tarvitsevani niin paljoa aikaa niin puolitin sen. Kahden minuutin paussin jälkeen juoksin uudestaan viisi kierrosta:

300m hiljaa
100m kovaa

Jokainen kierros samalla tavalla. Toisessa setissä siis 500 metriä maksimivauhtista juoksua. Yhteensä harjoituksessa 4000 metriä josta 1300 metriä lujaa. Ajattelin aluksi että kunnon vauhtikilsoja tulee tosi vähän mutta onhan niiden osuus tuossa lähes kolmannes juostusta matkasta. Ihan ok aloitus pitkän tauon jälkeen, harjoitus kesti yhteensä vähän alle puoli tuntia. En ole koskaan ennen pätkinyt juoksuharjoitteita ja kävellyt / pysähtynyt välillä vaan pysynyt koko harjoituksen liikkeessä alusta loppuun joten on mielenkiintoista nähdä millainen vaikutus tämän tyyppisellä treenillä on.

Perjantai

Jalat olivat rikki vielä keskiviikon painonnostotreeneistä ja pikajuoksu ei varsinaisesti auttanut asiaa! :D Pikajuoksu on erinomaista jalkatreeniä joka tosiaan tuntuu reisissä ja pakaroissa pitkään. Olin radalla torstaina illalla kahdeksalta ja perjantaina aamulla kuntosalilla kymmenen jälkeen. Vajaan 15 tunnin ero harjoituksissa on vähän sama kuin tekisi kaksi harjoitusta samana päivänä. Oiva päätös siis kovalle viikolle!

Alkulämmittelyn jälkeen ottamani etukyykyt oli.. huonoa huumoria - mutta hyvää reeniä. Mitään muita jalkaliikkeitä ei ollut kuviossa mukana joten oli huojentavaa miettiä viikonloppua ja sitä että jalkojen kunnolla ei ollut suurta merkitystä. Lepoa olisi luvassa.

Lauantai + Sunnuntai

Lauantaina lepäilin ihan totaalisesti eikä tullut käytyä edes ulkona kuin ihan nopeasti. Jalat oli aika töötissä mutta se ainoa mitä niillä tarvitsi tehdä eli kävellä köpötellä rauhallisesti huoneesta toiseen sujui ilman ongelmia - eikä rappusetkaan ollut kovin haastava rasti :D


Sunnuntaina mentiin pojan kanssa pulkkailemaan ja käytiin temppuilemassa lasten sisäliikuntapahtumassa.

Kokonaisuutena tosi hyvä viikko joka näytti että ruuvia voi huoletta kiristää ja kuormitusta nostaa ainakin kerran tai pari kuukaudessa. Nyt pitäisi sitten malttaa ottaa iisisti tämä viikko... vaikka olisi toisaalta kiva jatkaa talla pohjassa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti