maanantai 5. tammikuuta 2015

Seitsemän päivää liikuntaa putkeen.

Mainitsin heti joulun jälkeen että tankki tuntuu olevan täynnä energiaa ja polttoainetta hyvin syötyjen ja levättyjen pyhien jäljiltä. Odotin että pystyisin vetämään kunnon harjoitusputken ja se myös onnistui.

Aloitin lauantaina 27. joulukuuta salitreenillä. Putki päättyi perjantaina 2. tammikuuta myös kuntosalilla.

la salitreeni
su 3 km juoksua
ma salitreeni
ti 4 km juoksua
ke salitreeni
to 7 km juoksua
pe salitreeni

Tämä oli viimeinen selvästi kevennetty harjoitusviikko. Kun harjoitukset ovat kohtuullisen keveitä tällainen putkikaan ei tunnu kovin raskaalta. Täytyy tosin myöntää että kun aloitin jokaisen salitreenin 5x5 etukyykkysarjoilla niin perjantaina alkoi jo vähän naurattaa. Neljä kyykkykertaa seitsemässä päivässä ei kuitenkaan tuntunut jaloissa kuin vasta kun koko putki oli ohi eli nyt viikonloppuna. Kun pysyy liikkeessä, jumikin siirtyy eteenpäin ja lievenee. Kyykkäämällä säännöllisesti jalat tottuu siihen ja se myös vähentää tukkoisuutta. Kyykkäämisen ja juoksemisen yhdistäminen on melkoisen myyttinen tabu ja se varmasti vaatii ihan oman kirjoituksensa jossain vaiheessa.

Samalla kun vuosi vaihtui niin aloin myös seuraamaan tarkemmin harjoitusten kuormittavuutta. Viikko oli vähän hassu kun sekä viikko että vuosi vaihtuivat harjoitusputken aikana mutta päädyin pisteyttämään vain ma-su kalenteriviikot. Käytännössä tämä eka pisteytetty viikko on siis tällainen: salitreeneistä kolme pistettä kustakin, neljän kilsan lenkistä yksi piste, seitsemän kilometrin lönköttelystä kaksi pistettä. Yhteensä 12 pistettä eli todellakin kevyt viikko.

Tänään aloitin ekan rankan viikon. 20 pistettä tarkoittaa käytännössä viittä kovaa rääkkitreeniä salilla, pitkää juoksulenkkiä tai kovia juoksuvetoja. Luulisi että parin kuukauden hölläilyn jälkeen onnistuu - ellei tuo nyt tule ihan kammottavana shokkina kropalle ja mielelle :)

Tammikuun ekojen päivien aikana täällä blogissa on ollut melkoista vilinää. Niinhän se varmaan aina tammikuussa on liikunta-aiheisissa blogeissa. Samalla tavalla meidän salilla on näkynyt paljon uusia jäseniä joita työntekijät ja personal trainerit opastavat. Hienoa että liikunta ja urheilu kiinnostaa!

Vaikka tätä blogia ensisijaisesti kirjoitan itsekkäästi ihan vain itselleni niin jos joku näistä jotain saa irti niin mahtavaa. On aika jännää seurata miten linkkejä eri kirjoituksiin ilmestyy milloin minnekin. Omat suosikkini viime viikolta on MeNaiset Sport ja Stadium :D

Tämä tammikuun alku on ollut varmasti monille erinomaista aikaa liikkua, ainakin me jotka teemme työviikkoa maanantaista perjantaihin olemme saaneet olla vapailla jatkuvasti. Tammikuun kuuden ekan päivän aikana on vaivaiset kaksi arkipäivää ja neljä vapaata! Kun joulukin oli keskiviikosta perjantaihin niin aikaa harrastaa ja touhuilla on tosiaan ollut. Toisaalta tosi monet tekee vuorotöitä ja on töissä niin viikonloppuna kuin arkipyhinäkin joten sama onni ei ole ihan kaikilla.


On vapaapäiviä tai ei, nyt on nyt. Ja se on ainoa aika jolloin voi tehdä jotain.

4 kommenttia:

 1. Kyykkyjumi on kyllä niin mielenkiintonen juttu... Tyyliin sama treeni -> kuolemadomsit/ei juuri mitään tuntemuksia. Musta tuntuu, että ainakin omalla kohdalla se on jotenkin erityisen herkkä liike kaikille muille jutuille (esim. ravinto/yleinen palautumisen tila yms.).. Tiedä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihan totta. Usein ei varmaan itsekään tajua miten kyykkäämisen jälkeen eri tavalla on liikkeessä, on se sitten kävelyä tai pyöräilyä tai muuta arkiliikuntaa. Ihan eri tavalla palautuu kuin olemalla paikallaan.

   Mun kokemusten mukaan on parempi tehdä vaikka kolmesti viikossa kohtuullinen kyykkytreeni kuin pitää kerran viikossa kahdentoista liikkeen jalkapäivä :D

   Poista
  2. Itseasiassa mulla vois olla aihetta kyykkäillä vähän useamminkin.. Nyt kun asian noin ilmaisit :D.

   Poista
  3. :D Tää on tosi hyvä aihe. Toivottavasti ehdin kirjoitella siitä vaikka ens viikolla kokonaan oman bloggauksen.

   Poista