perjantai 9. tammikuuta 2015

Verratonta vertaistukea: Kestävyyttä pintakaasulla 24/7.

Syksyllä 2013 eräs kaverini lisäsi minut parin tuttunsa kanssa perustamaansa facebook-ryhmään. Siinä taisi olla silloin muutama sata jäsentä, en oikein tiennyt mistä oli kyse mutta enpä myöskään pyytänyt poistamaan jäsenyyttäni.

Pitkin viime vuotta feediin alkoi ilmestyä enemmän ja enemmän ryhmään tulleita postauksia. Homma alkoi lähteä nousuun, 1000 jäsentä meni rikki huhtikuussa, 2000 heinäkuussa, 3000 lokakuun lopussa ja tätä kirjoittaessani jäseniä on yli 3500. Kestävyyttä pintakaasulla 24/7 on nyt eittämättä Suomen suurin ja aktiivisin kestävyysurheilun harrastajien kokoontumispaikka.

Ryhmästä saa vertaistukea ja innoitusta paitsi juoksuun niin melkein mihin tahansa urheilulajiin. Viime päivinä olen nähnyt kaikenlaisia päivityksiä retkiluistelusta crossfittiin. Mukana on kaikenlaisia ihmisiä kansainvälisen tason ultrajuoksijoita aina meihin ihan tavallisiin hölkkääjiin. Moni haaveilee ekasta kympistä tai maratonista ja saa tukea ja tsemppausta matkalla kohti uusia kilometrejä. Ei ole mitenkään tavatonta nähdä miten "en jaksa lähteä lenkille" kirjoitukseen tulee sata kommenttia ja lopputulemana viestiketjun aloittaja onkin juossut pitkän lenkin.

Jos olet miettinyt osallistuvasi melkein mihin tahansa juoksutapahtumaan tässä universumissa niin takuulla joku tästä porukasta on käynyt siellä ja osaa kertoa vinkkejä. Tai jos mietit uusien varusteiden hankkimista niin jollain on ihan varmasti samanlainen ollut käytössä jo pitkään. Lähes kaikkeen mahdolliseen löytyy vastaus, yleensä hyvin nopeasti.

Suomessa on vaikea osallistua enää mihinkään juoksutapahtumaan jonka osallistujalistoilla ei törmäisi ryhmän nimeen. Tällä hetkellä 50 ryhmän jäsentä on kokoontunut Tanhuvaaralle viikonlopun kestävällä pintakaasutteluleirille. Kestävyysjuoksu on usein yksinäistä puuhaa mutta jos kaipaa treeniseuraa niin KPK247:n kautta sekin saattaa onnistua.

Meillä urheiluun hurahtaneilla menee helposti tämä touhu vähän yli eikä päässä pyöri mikään muu kuin liikunta. Itselleni tämä blogi on hyvä paikka purkaa ajatuksia, erityisesti niille joilla blogia ei ole tuo on varmasti loistava kanava päästä kertaamaan omia tekemisiä.

Vaikka blogit ja esimerkiksi kyseinen fb-ryhmä lisää innoitusta ja motivaatiota liikkumiseen niin välillä kannattaa heittää kännykät ja tietokoneet nurkkaan vähän pidemmäksikin aikaa, vaikka koko viikonlopuksi.


Viikonloppu on tosiaan täällä, nautitaan siitä. Hyviä treenejä tai palauttelupäiviä kaikille!

6 kommenttia:

 1. Itsekin olen ollut ryhmän jäsenenä ensimmäisestä päivästä alkaen ja siellä tulee "muutama" hetki vietettyä aikaa päivittäin. Onhan ryhmä kasvanut ihan valtavasti alkuajoista ja juttua tulee niin paljon, ettei kaikessa pysy mukana. Mutta fiilis on mitä mainioin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä taidettiin lisätä aika iso nippu heti ekana päivänä :D Nykyään tuntuu että suurin osa täältä blogeistakin on ryhmässä. Kaikkihan siellä on! Vähän hämmentävää kun joku ministeri tykkää omasta juoksuraposta.

   Tuli muuten mieleen että vaikka ryhmä on valtavan iso niin se taitaa olla salainen eli ei näy ellei joku lisää sinne? Jos joku haluaa ryhmään niin kommentoikaa tähän, saadaan varmasti jotenkin lisättyä :)

   Poista
 2. Minäkin löysin ryhmään kesällä/syksyllä erään tuttavan innoittamana. :) Ihanaa tsemppiä ryhmästä saa, mutta välillä tekee mieli pistää tosiaan se puhelin ja kone kiinni ja olla vain omissa fiiliksissa. Jonkinlainen some-ähly on tullut juoksuhehkutusten osalta tuon ryhmäänpääsyn jälkeen... Mutta pääosin tykkään kyllä fiilistellä muiden mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, netti ja eritysesti erilaiset some-palvelut vie helposti valtavasti aikaa ellei vähän laita rajoja. Itse suljen nykyään suosiolla tiedonsiirron kännykästä reissujen ja viikonloppujen ajaksi, ei kulu akku niin nopeasti ja on ihan oikeasti välillä offline. Duunissa tulee kyllä tarpeeksi naputeltua tietokonetta.

   Huikeita fiilistelyjä löytyy tuolta ryhmästä :)

   Poista
 3. Mä kuulun kanssa ko. ryhmään ja sitten toiseen vähän paikallisenpaan juoksuryhmään, mut oon aika inaktiivi someilija, vaikka blogia kirjoitankin. Hyviä vinkkejä kyllä sieltä varmana saa ja esim. hiihtokeskustelussa oon niitä vastikään itekin kysellyt. Paikallisesta ryhmästä bongasin kerran kyydin juoksutapahtumasta kotiin.. Että kaikkee hyödyllistäkin. Joskus sitä on fiilis, että vois olla reippaampikin "ryhmäytymään" ja käyttää hyödyksi tuota somea. Esim. erilaiset kimppakyytiryhmät on kyllä järkevintä miesmuistiin, näin niinkun liikunnan ulkopuolelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta, KPK247:ssakin on ihmiset kimpassa varanneet mökkejä esimerkiksi Kolilta ja reissanneet sinne ja muihin kisoihin. Moniin paikkoihin olisi hyvin haastavaa tai kallista mennä yksin tai ilman omaa autoa mutta yhteisöllisyydellä nekin esteet pienenee.

   Poista