torstai 24. huhtikuuta 2014

Painonnostokurssi Porissa - mitä painonnosto voi treenaajalle antaa?

Meidän seura järjestää sunnuntaina 4.5. Porin Urheilutalolla todella tiukan paketin kaikille painonnostoharjoittelusta kiinnostuneille. Tarjolla on luentoja ja käytännön harjoittelua kahden mestarinostajan voimin. Päävalmentajina toimivat Kaarlo Kangasniemi ja Anna Everi. Päivä alkaa aamulla klo 9 ja loppuu klo 16.30.

Kaarlo Kangasniemi on painonnoston ainoa suomalainen olympiavoittaja, mies nosti kultaa Mexico Cityssä 1968. Kulta-Kalle teki useita lajin maailmanennätyksiä ja hän on yksi niistä harvasta suomalaisesta jotka ovat lajissaan saavuttaneet olympiavoiton lisäksi myös maailmanmestaruuden ja euroopanmestaruuden.

Anna Everi on hallinnut suomalaista naispainonnostoa mielin määrin 2000-luvulla voittaen sarjassaan vuoden 2004 jälkeen yhtä lukuunottamatta kaikki suomenmestaruudet. Annalla on hallussaan kolme suomen ennätystä sarjoissa 58- ja 63-kiloa.

Seminaariin kuuluu kaksi luentoa, yksi molemmilta valmentajilta, sekä kaksi nostoharjoitusta. Kurssin hinta on 55 euroa. Mukaan otetaan maksimissaan 25 osallistujaa ja mukana on päävalmentajien lisäksi joukko muita päteviä pn-valmentajia jotta jokainen saa koko ajan henkilökohtaista valmennusta ja ohjausta.

Ilmoittautua voi Jukka Luonilalle joko sähköpostilla jluonila(a)gmail.com tai puhelimitse 040-8676878. Lisätietoja voi kysyä Jukalta tai vaikka multa kommentoimalla tätä bloggausta.

Itse en ikävä kyllä pääse osallistumaan seminaariin. Se houkuttelee todella kovasti ja olen päätöksen kanssa paininut pitkään mutta se on aivan liian lähellä omia vuoden tärkeimpiä urheilutavoitteita. En uskalla tehdä yhtään muutosta harjoitteluun ja palautumiseen näin viime tingassa. Harmillinen yhteensattuma :( Toivottavasti vastaavaa järjestetään uudestaan, olen silloin aivan varmasti eturivissä tekemässä muistiinpanoja!

Neljän kuukauden painonnostoharjoittelun perusteella voin suositella tätä kurssia ihan jokaiselle painonnostosta ja oman harjoittelunsa kehittämisestä kiinnostuneelle. Seminaaria ei ole tarkoitettu vain lajin aktiiviharrastajille vaan mukaan voi tulla kuka tahansa, aiempaa kokemusta ei tarvitse olla.

Painonnosto on erinomainen laji oheisharjoitteluksi lähes mihin tahansa urheilulajiin. Se on enemmän kuin vain voimailua, se kehittää liikkuvuutta, nopeusominaisuuksia ja kehon hallintaa ja koordinaatiota. Painonnostoharjoittelu on ennen kaikkea tekniikkaharjoittelua, siinä pyritään löytämään kehosta pienillä painopisteen muutoksilla ja tarkalla koordinaatiolla räjähtävää voimaa. Lajin parissa toimivat voivat todistaa jatkuvasti että isojen rautojen liikuttamiseen ei tarvita isoa massaa tai isoja lihaksia.

Aloin harrastaa painonnostoa jotta saisin käytännön harjoitusta lajissa jota olen pitkään seurannut, ajattelin että se on myös hyvää vastapainoa kestävyysjuoksulle. Se on lopulta antanut yllättävän paljon nimenomaan juoksuun. Painonnostoharjoitukset avaavat lihaksia ja palauttavat juoksusta erinomaisella tavalla - voimaharjoittelu ei siis estä kestävyysjuoksua kuten jotkut väittävät vaan päinvastoin jopa mahdollistaa sen parantamalla liikkuvuutta ja lihaskuntoa. Mulla on välillä ollut kovien juoksuputkien jälkeen esimerkiksi penikat hyvin herkkänä, sääret ovat olleet niin kosketusarat että housujen pukeminen on tuntunut epämiellyttävältä. Nostoharjoituksen jälkeen kipu on kadonnut ja jalat ovat olleet kuin mitään rasitusta ei olisi koskaan ollutkaan.


Kurssille ei tarvita mitään erityisiä varusteita eikä esimerkiksi painonnostokenkiä ole välttämätöntä hankkia kun lajiin tutustuu. Tavalliset sisäliikuntavaatteet riittävät oikein hyvin. Osallistujia on tulossa ympäri Suomen joten kyseessä ei ole vain meidän seuran omalla väelle suunnattu tapahtuma. Kaikki ovat tervetulleita ja uskaltaisin luvata että näiden valmentajien ja ohjaajien seurassa aika kuluu kuin siivillä ja oppi tarttuu päähän.



Tervetuloa meidän salille oppimaan painonnostoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti