tiistai 8. huhtikuuta 2014

61 juostua kilometriä neljässä päivässä.

Joskus lauantai-iltaisin voi lähteä vähän lapasesta ja niin kävi mullekin, sama touhui jatkui lopulta useamman päivän ajan. Tällä kertaa näin kävi tosin ihan suunnitellusti.

Huhtikuun aikana oli tarkoitus ottaa useampi 3-5 perättäisen juoksupäivän putki ja nyt niistä tuli tampattua ensimmäinen.

Lauantaina ehdin lenkkipolulle vasta illalla mutta oli tarkoitus mennä suunnitelman mukaan ja juosta noin 18 kilometriä. Ilta alkoi pikkuhiljaa hämärtää mutta tossu oli hyvällä syönnillä joten kipittelin lopulta reilut 19 kilometriä. Lauantai-iltana kahdeksan jälkeen luulisi ihmisten olevan jo jossain ihan muualla mutta niin vain yksittäisiä lenkkeilijöitä tuli purtsilla vastaan. Hieno juttu.

Lepo jäi lyhyeksi ja sunnuntaina vuorossa oli vastaavan mittainen lenkura, 19 kilometriä sorateitä. Lauantain lenkillä oli nousumetrejäkin mutta sunnuntaina hölkkäsin lähes täysin tasaisen reitin, parilla sillalla oli vähän nousua. Sunnuntaisin, varsinkin jos on hieno ilma, ulkoilijoita piisaa ja olihan niitä tuolla vähän sivummallakin peltojen reunoilla erityisesti koirien kanssa. Sauvakävelijöitä oli mun mielestä omituisen paljon, taitaa sekin laji pysyä edelleen pinnalla?

Sunnuntain lenkistä maanantain lenkkiin kului ajallisesti reilu vuorokausi mutta en totisesti ole iltalenkeillä yleensä parhaimmillani, ravintoa pitäisi mussuttaa tosi tasaisesti pitkin päivää että olen vielä illalla hyvässä tikissä. Ikävä kyllä eilen se tärkeä osanen ei mennyt ihan putkeen ja lenkillä oli muutenkin haastetta - metsä oli nimittäin täynnä väkeä! Just tismalleen samaan aikaan samasta kohdasta lähti liikkeelle joku maratonkoulun porukka ja suunnistajien maanantairastitkin oli samoilla poluilla. Tarkoituksena oli tottakai vetää matalilla sykkeillä palautellen koko matka mutta aina kun rinnalle sattui joku toinen juoksija niin ruuvi kiristyi kuin huomaamatta.. Tekee niin kovasti mieli lähteä mukaan jos joku pyyhältää ohi reipasta vauhtia, onneksi en piiputtanut itseäni vaan maltoin lähinnä päästää käsijarrun pois alamäissä ja rullasin ne täysillä. Kilometrejä kertyi vähän yli 12.

Tänään oli putken viimeinen päivä, tarkoituksena oli päättää juoksut 10-15 kilometrin lenkuralla maastossa. Penikat alkoivat olemaan jo edellisten päivien jäljiltä vähän arat joten mietin koko lenkin ajan että minkä reittivalinnan teen. Juuri kun olin päättänyt että 11 kilometriä riittää niin askel rullasi tosi kevyesti eikä mistään tukkoisista sääristä ollut tietoakaan, mutta päätin kuitenkin pidättäytyä suunnitelmassa. Ahneelle kun välillä käy vähän heikosti.

Neljän päivän aikana kilometrejä kertyi yhteensä lopulta 61 mikä on ihan mainio määrä. En ole koskaan harrastanut peräkkäisiä juoksupäiviä mutta aika nopeasti paikat ovat tottuneet tähän uuteen rytmitykseen. Tuntuu jännältä ajatella että neljässä päivässä juoksin periaatteessa maratonin ja puolikkaan siihen päälle - käytännössä jos olisin niin tehnyt niin kuormitus kropalle olisi ihan eri luokkaa kuin nyt. Vuoden kokonaissaldo näyttää hauskasti 299 kilometriä, puuttuva kilsa tulee hölköteltyä varmaan vasta viikonloppuna.


Ulkona on tosi keväiset kelit, viimeisimmät ennusteet näyttää että täällä alkaisi  kohta yöpakkaset olemaan ohi ja päivälläkin ollaan kymmenessä asteessa.

Tarjoushaukka teki eilen muuten taas kovan luokan löydön.


Maximin recovery barit hintaan 6 kpl / 2.5 euroa, päädyin lopulta pienten pähkäilyiden jälkeen ottamaan 24 kappaletta kympillä. Olen sanonut etten osta mitään kalliita protskumättöjä, 40 senttiä per patukka on varmaan ihan ok hinta? :D

Testasin eilen ekan patukan iltalenkillä, ihan perushyvältä suklaaproteiinipatukalta maistuu.

Huomenna ois vuorossa painonnostotreenit, torstaina todennäköisesti pidän lepopäivän ja perjantaina ois viikon toinen voimailupäivä. Lauantaina varmaan lepoa ja sunnuntaina voisi aloittaa taas jonkinlaisen juoksuputken.

3 kommenttia:

 1. Hyvä Mikaaaa! Tosi hienot kilsat neljään päivään! Millaista vauhtia pidät noilla lenkeillä? Vai onko se ihan toissijainen juttu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nää on tosi hidasta hölköttelyä, varmaan noin 6.30-7min kilometrejä. Yritän hakea pelkästään sitä pitkäkestoisen rasituksen kestoa jaloille lisäämällä kilometrejä koko ajan asteittain. Vauhdin lisäystä ei varmaan ole tulossa ennen kuin kesällä, haetaan tuo kestävyys eka kuntoon :)

   Poista
  2. Jes, kuulostaa fiksulta! Jään siis innolla seuraamaan tätä kehitystä ja aikanaan sitten vauhdin lisäystä kans :)

   Poista