torstai 17. huhtikuuta 2014

Doping-urheilijan dokkarin kautta pääsiäisen viettoon.

Bjarne Riis oli tanskalaisen urheilun suurimpia supertähtiä 90-luvulla. Mies voitti pyöräilyn Ranskan ympäriajon vuonna 1996 ja nousi lajin isojen legendojen joukkoon. Vuonna 2007 Riis myönsi käyttäneensä erilaisia doping-aineita koko uransa ajan.

FST5 esittää tänään torstaina 17.4. klo 22 tuoreen tunnin mittaisen dokumentin Riis - forfra - Tour de France -voittaja Riis.

Doping saattaa aiheuttaa fyysisiä ongelmia mutta ennen kaikkea henkinen paine ja masennus puristavat kun todellisuus muuttuu valheeksi ja toisinpäin. Riis on kertonut joutuneensa syvän masennuksen kohteeksi reilu vuosi sitten kun Tyler Hamilton kertoi kirjassaan Riisin ohjanneen hänet doping-tohtorina tunnetun Eufemiano Fuentesin asiakkaaksi. Kirjoitin Hamiltonin kirjasta viime marraskuussa: Voittoja ja valheita.

Useat dopingin käytöstä kiinnijääneet ajajat on suljettu pois pyöräilyn parista mutta Riis on toiminut urheilupäällikkönä koko 2000-luvun, nykyään hän johtaa mm. Alberto Contadorin tallina tunnettua Team Saxo-Tinkoffia.

Tämän dokkarin katsomisen jälkeen onkin aika keskittyä pääsiäisen viettoon. Luvassa on ainakin paljon treeniä, perheen kanssa touhuilua ja ulkoilemista. Pääsiäisherkuista keskityn varmaan lähinnä rahkaan ja suklaamuniin :)

Alustavan suunnitelman mukaan pitkäperjantai starttaa punttitreenillä, lauantaina on luvassa retkeilyä ja sunnuntaina sekä maanantaina pitkät juoksulenkit. Maanantaina ajetaan myös eräs maantiepyöräkisa jota olisi tarkoitus mennä seuraamaan, kaveri on siellä toimitsijana ja vinkkasi tapahtumasta. Kisa on mennyt aina aiempina vuosina ohi vaikka siitä olen tiennytkin, nyt sen ajankohta on vähän selkeämmin tajunnassa.

Ei muuta kuin herajauhetta mämmin päälle, persikoita rahkapurkkiin ja erottelemaan kinder-munista valkuaisia! Hyvää pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti