tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kesäkuun loistavat treenit.

Kesäkuu on takana ja voi hyvillä mielin selailla treenikalenteria. Melkein kaikki treenit tuli tehtyä mitä tehdä voi, tavoitteena on saada 20 harjoituspäivää kasaan kuukaudessa ja kun saldoksi tuli lopulta 19 niin olen erittäin tyytyväinen. Helmikuusta toukokuuhun kun pyörittiin koko ajan 16-18 harjoituksessa per kuukausi joten lähes nappiin meni. Tammikuu on melkoinen tilastokummajainen, treenipäiviä huikeat 22! Silloin aikataulut menivät niin erinomaisesti että pidin vain suunnitellut lepopäivät eikä työt tai muu "oikea" elämä päässyt häiritsemään tätä harrastusta.


Kesäkuussa juoksin ensimmäistä kertaa tänä vuonna satasen! Onhan sitä odotettukin, kuukaudesta toiseen. Loppusaldo oli 104 kilometriä, se rakentui 11 juoksulenkistä.

Kesäkuun eka viikko 13km - 7km - 13km
Toka viikko: 5km - 4km - 7km
Kolmas viikko: 20km - 4km
Neljäs viikko: 12km - 12km - 7km

Yhteensä siis 104km. Tämän vuoden kokonaissaldo on nyt 453 kilometriä. Matkaa jäljellä 647 kilometriä tämän vuoden tavoitteeseen.

Yksi tärkeä etappi oli juosta kunnollinen pitkis, siis tuo 20km, ja huomata ettei se ole enää juuri mitään. Aiemmin puolimaratonin jälkeen suihkussa meinasi jalat pettää alta, pitkiksen jälkeisenä päivänä tein raskaan voimaharjoituksen salilla jossa oli mm. kyykkyjä!

Voima- ja lihastreenejä salilla kertyi 8, juuri sen verran kuin tässä vaiheessa harjoituskautta pitääkin.


Kaikki harjoitukset sujuivat aika hyvin ja tuntuu että kehitystä tapahtuu vähän joka osa-alueella mutta tänään havahduin siihen että kesäkuun aikana paino oli pudonnut pari kiloa. En siis vieläkään saa syötyä tarpeeksi kaloreita. Rasvaakin toki vielä vähän on joten tuskin lihasta on lähtenyt kun sarjapainot ja maksimit ovat pikemminkin parantuneet kuin laskeneet. Pitää kuitenkin olla tarkkana, paino sen enempää kuin rasvaprosenttikaan ei saisi laskea enää yhtään jotta kroppa pysyy vahvana. Kilo perunoita ja kilo lihaa joka aterialla ja välipaloina pari kiloa pähkinöitä, ehkä se tästä? ;)

3 kommenttia:

 1. Jos sulla on vaikeuksia saada tarpeeksi kaloreita niin harkitse kylmäpuristettua kookosöljyä. Sitä jos lisää pari ruokalusikallista esim. smoothieen, ruuan joukkoon tai syö sellaisenaan, saa äkkiä lisää kaloreita ja hyviä rasvahappoja. Esim: http://cocovishop.com/fi-wp/products-page/kookosoljy/neitsytkookosoljy-250ml/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyt on hyvä ja kohtuullisen halpa keino saada reippaasti kaloreita ja hyviä rasvoja mutta ei se silti oikein houkuta.. Pakko tuo on silti pitää mielessä viimeisenä vaihtoehtona.

   Moni lusikoi öljyä suoraan pullosta suuhun mutta mua se ei kyllä innosta :D

   Poista
  2. Mikään muu öljy ei innostaisi muakaan, mutta neitsytkookosöljy maistuu hyvältä! Siksi se menee jopa pelkiltään. Se on myös loistava ruuanvalmistusöljy, paistan nykyään melkein kaiken neitsytkookosöljyllä.

   Sillä on myös hyviä terveysvaikutuksia, kannattaa googletella lisätietoa. Jos päädyt ostoksille, huomioi että öljy on sitten sitä kylmäpuristettua neitsytöljyä, ei niitä kamalia kovia voipaketin näköisissä kääreissä myytäviä kovia kookosrasvoja.

   Kylmäpuristettua kookosöljyä myydään mm. Lifessä. En ole varma saako tavallisista ruokakaupoista.

   Poista