keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Sivusto jolla mittaat lenkkisi nopeasti ja helposti.

Aika monet käyttävät nykyään teknologiaa lenkeillään, kengissä saattaa olla siru ja ranteessa gps:lla varustettu sykemittari. Niillä reittien pituudet ja muut statistiikat irtoavat kätevästi. Nuo laitteet ovat kuitenkin usein aika kalliita enkä itse tykkää käyttää lenkeilläni mitään teknologiaa. Juoksen vanhan koulukunnan tapaan sydämeni tahtiin, en kellon tai sykemittarin.

Suurin osa lenkkeilijöistä kuitenkin haluaa tietää omien lenkkiensä pituudet. Itse suosin MapMyRUN-nimistä palvelua. Se on ilmainen ja simppeli käyttää eikä tarvitse edes rekisteröitymistä. Klikkaat vain Map a Run, syötät sivustolle kaupungin ja maan ja alat naputtelemaan karttapohjalle reittiäsi. Ainakin omassa kaupungissani kartta näyttää autoteiden lisäksi myös pyörätiet mikä auttaa maaston hahmottamisessa.

Lenkkeilijät usein fakkiintuvat juoksemaan samoja polkuja ja reittejä uudestaan ja uudestaan. MapMyRUNilla voi tehdä vaikka niin että klikkaa omaa kotikortteliaan ja napsuttelee hiirellä reittipohjaksi 5 kilometrin lenkin jossa juostaan kotoa länteen ja takaisin. Tai vaikka kympin lenkin pohjoiseen. Kaikkia ei samat maisemat tylsistytä mutta niille joita leipiintyminen uhkaa on olemassa apukeinoja.


Ei muuta kuin tossut jalkaan ja nauttimaan keväisistä poluista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti