keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Inspiraatiota ja motivaatiota kaupan lehtihyllystä.

Kovakin treeni-into kokee välillä ylä- ja alamäkiä ja silloin kannattaa liikuntablogien lisäksi käydä lehtipisteessä tai kirjastossa ja hakea lisää innoitusta. Laadukkaat lehdet ovat myös oiva lähde monipuolistamaan treeniä ja löytämään vinkkejä kohti parempaa kuntoa.

Olen lukenut melkein kaikkia suomalaisia liikuntalehtiä. Esimerkiksi Fit ja Sport ovat selkeästi naisille suunnattuja, helposti lähestyttäviä lehtiä joiden jutut ovat luokkaa "vatsa tiukaksi 8 viikossa" tai "sauvakävellen liikkeelle". Jokainen treenaaja tietää että vatsalihakset saadaan kuntoon pikemminkin 8 kuukaudessa tai 8 vuodessa, mutta sellaisella otsikolla ei lehtiä myydä. Nämä lehdet ovat mielestäni usein suunnattu ihmisille jotka haluaisivat liikkua tai suunnittelevat liikkumisen aloittamista.

Suosittelen varauksetta kaikille treenaamisesta kiinnostuneille kahta lehteä.

PROBODY

Nimestään, kansikuvastaan (aina paidaton lihaksikas mies) tai runsaista lisäravinnemainoksistaan huolimatta ProBody EI ole bodauslehti. Se on täynnä tiukkaa asiaa tavoitteellisesta kuntosaliharjoittelusta, monipuolisista treenimuodoista kuten Crossfitistä ja muusta toiminnallisesta harjoittelusta ja hyvästä ruokavaliosta. Tärkeimpiä ovat kuitenkin henkiseen valmennukseen liittyvät jutut joissa neuvotaan miten suljetaan pois mielestä negatiiviset, treeniä haittaavat asiat tai miten rakennetaan toimiva treeniohjelma. Lehti ei ole täynnä punttipatejen käsittämätöntä jargonia vaan termejä avataan kiitettävästi ja kerrotaan mistä on kyse.

Mielestäni ProBody on paras lehti tuomaan motivaatiota salille ja antamaan lisää virikkeitä ja intohimoa jokaiselle joka haluaa treenata kunnolla. Lähtötasolla tai lopputavoitteella ei ole merkitystä.

JUOKSIJA

Juoksija on Euroopan pitkäikäisin juoksulehti ja suunnattu kaikille lenkkeilyä harrastaville sunnuntaihölkkääjistä ammattijuoksijoihin. Lehti on täynnä ohjeita harjoitteluun, juoksuohjelmia, vinkkejä ravitsemukseen, reissuraportteja maailman maratoneilta ja mielenkiintoisia henkilökuvia. Runsaslukuisista juoksutarvikemainoksista näkee alan uusimmat innovaatiot ja välineet. Parasta on että kun lehdessä on esimerkiksi juttu vauhtikestävyysharjoittelusta, harjoitusohjelmaan liittyvästä taulukosta löytyy tasot niin aloittelijoille, edistyneemmille kuin pitkään kovaa juosseille. Lihashuoltoon ja venyttelyyn löytyy tärkeitä ohjeita melkein jokaisesta numerosta.Tilaajat saavat lisäksi Juoksija-kortin jolla saa alennusta lähes kaikista Suomen juoksutapahtumista.

1 kommentti:

  1. Mut ei itse Bodaaja-lehdessäkään pelkästään mitään bodaus juttuja oo vaan sekin on tosi monipuolinen lehti ja jokaiselle jotain. Nimi vaan hämää jotenkin. Onneksi bongasin sen salilta joskus koska ikinä en usko et kaupasta sen oisin pelkästään nimen perusteella ostanut :)

    VastaaPoista