maanantai 28. toukokuuta 2012

Avain treenimenestykseen: keskittyminen omaan tekemiseen.

Jokaisella kuntoilijalla on varmasti erilaisia tavoitteita mihin treenaamisellaan tähtää. Joku haluaa pudottaa painoa, toinen saada lihakset näkyviin, kolmas nostaa aerobisen kuntonsa huippuun. Oli tavoite mikä tahansa, tärkeintä olisi että se on oma tavoite. On helpompi tähdätä tavoitteeseen jonka on itse itselleen luonut, eikä sellaiseen mitä muut treenaajat, blogit tai media tyrkyttävät.

Onnistunut treenaaminen edellyttää että treenaa ihan itseään varten. Ei niitä muita rannalla patsastelevia tai salilla muita tarkkailevia varten. Vaikka olisi osa millaista yhteisöä niin jokainen on kuitenkin aina loppupeleissä yksin oman itsensä ja kehonsa kanssa ja treenin tulisi lähteä sieltä omasta sisimmästä. Sinä teet työn, sinä huollat lihaksesi ja sinä saat lopulta sen palkinnon joka tulee onnistumisen tunteesta. Jos et ole kilpaurheilija niin miksi vertaisit itseäsi muihin? Vertaa itseäsi siihen millainen olit eilen ja millainen olet tänään. Vahvempi, nopeampi ja kestävämpi.

Salilla joku lukee lehteä, selaa kännykällä facebookia, heittää läppää tuttujen kanssa tai tarkkailee mitä muut tekevät. Kehittyykö sillä tavalla? Itse pyrin käyttämään 100% kaiken energiani salilla hyvään treeniin. Vahvuutta ei ole muiden tekemisen arvioiminen vaan keskittyminen siihen omaan tekemiseen.


Kovista treenaajista ja hyvistä urheilijoista on hyvä ottaa esimerkkiä ja inspiraatiota omaan harjoitteluun mutta se viimeinen noste joka vie eteenpäin ja tuo jatkuvaa kehitystä tulee vain ja ainoastaan omaan tekemiseen keskittymisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti