torstai 26. huhtikuuta 2012

Vinkkejä juoksutapahtumiin osallistuville, osa 2.

Nämä vinkit ovat hyödyllisiä kenties ihan kaikille mutta tärkeimpiä ne ovat peruskuntoilijoille joille mielessä on maaliin selviytyminen. Kovan aikatavoitteen kanssa liikkeelle lähteville tällaisten juttujen pitäisi olla itsestäänselviä. Ei tosin aina ole..

- Päätä jo etukäteen missä tilanteessa annat itsellesi luvan kävellä. Pitkän matkan juokseminen on aina taistelua mieltä vastaan joka käskee lopettamaan kun vähänkin tuntuu vaikealta. Minulla pysähtymisen oikeuttavia syitä ovat kengän nauhojen aukeaminen, erittäin kova vessahätä tai pahat kivut jossain päin kehoa. Pieniä epämukavia tuntemuksia ilmenee varmasti esimerkiksi jaloissa mutta sen ei tarvitse tarkoittaa mitään kummempaa vammaa. Yleensä ongelmat katoavat ennemmin tai myöhemmin ja juoksu alkaa taas kulkea. Laske tempoa, anna sykkeen tasaantua ja jatka matkaa. "Vielä seuraavalle puulle asti, seuraavan katsojan kohdalle, seuraavalle talolle asti". Kunhan vain jaksat uskoa itseesi pahoinakin hetkinä niin selviät kyllä maaliin asti.


- Harjoittele kaikenlaisia tilanteita. Juokse lenkkejä sateessa, tuulessa tai vessahädän kanssa. Juoksutapahtuma on aina vähän jännittävä juttu joten kannattaa olla varautunut kaikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti