torstai 1. lokakuuta 2015

Puolimaratonhaaste: Verinen puoliväli.

maanantai 28. syyskuuta : 21 km
tiistai 29. syyskuuta: 21 km
keskiviikko 30. syyskuuta: 21 km 
torstai 1. lokakuuta: 21 km
----------------
yhteensä 84 km


Tämän päivän lenkki lähti ihan reippaasti liikkeelle ja eka kierros oli selvästi päivän paras. Tokalla rundilla alkoi vähän väsyttää ja sen jälkeen tapahtui jotain mystistä. Vatsan oikealla puolella pisti vähän ja alkoi myös närästää. Kumpaakaan vaivoista en ole kokenut sen enempää lenkeillä kuin muulloinkaan mutta ajattelin että ne vain liittyy tähän haasteeseen ja kovempiin juoksumääriin.

Suurempi kuumotus alkoi kun sylkäisin maahan ja näin että ilmassa lentää jotain punaista. Sen jälkeen tarkkailin tilannetta ja joka kerta kun sylkäisin niin maahan lensi veristä sylkeä. Aika piinaava tilanne.

Vaikka väsymyskin painoi ja tilanne oli vähän jopa pelottava niin päätin vetää päivän etapin loppuun.

Lenkin jälkeen aloin selvittelemään tilannetta. Kirkas veri viittaisi siihen että ikenestä vuotaa verta mutta veri oli aika tummaa ja siinä oli myös hyytymiä. Soitin polille ja sieltä sanottiin että kannattaa lähteä käymään päivystyksessä. Olin jo päivystyspolin pihassa kun huomasin että yhden hampaan ympärillä ien oli ihan verinen ja siinä näytti olevan selvä vuotokohta.

Mähän kävin hammaslääkärissä tiistaina mutta kaikki oli kunnossa. Soitin seuraavaksi hammaslääkärille jonka mukaan verenvuoto voi käytännössä johtua vain ientulehduksesta eikä näillä kovilla juoksumäärillä esimerkiksi voi olla yhteyttä siihen. Mulla oli tuossa lähinnä sellainen ajatus taustalla että jos kova fyysinen kuormitus voisi altistaa verenvuodolle ja sen heikolle tyrehtymiselle, ehkä jopa vaikuttaa tohon tummaan väriin. Se oli toki vain tällaista arvailua, alunperinhän olin yhdistänyt mielessäni tottakai nämä kaikki asiat: kovan juoksumäärän, närästyksen, verenvuodon. Ulkoinen, näkyvä verenvuoto on niin paljon helpompi käsittää ja myös hoitaa kuin se että verta tihkuisi jostain elimistön sisältä.

Olen lenkin jälkeen vain purskutellut suussa kylmää vettä ja syönyt jäätelön jolla sainkin hetkeksi verenvuodon tyrehtymään mutta nyt se taas alkoi. Fyysinen olo on tosi hyvä mutta ei tällaiseen haasteeseen todellakaan haluaisi mitään ylimääräistä huolenaihetta. Ehkä pitää vetää loppuilta kylmiä kiisseleitä, jätskiä ja mehujäitä.

Olisi enää kolme päivää jäljellä..

2 kommenttia:

 1. Hui, olipas dramaattisen oloinen tilanne! Toivottavasti kyse nyt olisi vain ientulehduksesta tms. pienestä vaivasta. Paikattiinko sulla hammas tiistaina? Tuli vaan mieleen, että jos paikka hankaakin ikenen rikki tai jos silloin on tullut pieni haava jonnekin, ja nyt se alkoi vuotaa... Mutta toivottavasti menee ohi!

  Viikon juoksujen kanssa oletkin jo voiton puolella, jess! Mä juoksin tänään 30 kilsan pitkiksen, ja hyvin meni, nyt voi hyvillä mielin alkaa kevennellä kohti maratonia. Tsemppiä viikonlopun rutistuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paikattu mutta veikkaan myös että sinne oli syntynyt joku pieni haava lankaamisen yhteydessä ja sen nyt sitten epäonnekseni aukesi just lenkillä.

   Oho, 30 kilometriä. Mun mieli ei pysty just nyt käsittämään yli tai alle 21 kilometrin lenkkejä... :)

   Poista