lauantai 3. lokakuuta 2015

Puolimaratonhaaste: Loppusuora häämöttää.

maanantai 28. syyskuuta : 21 km
tiistai 29. syyskuuta: 21 km
keskiviikko 30. syyskuuta: 21 km 
torstai 1. lokakuuta: 21 km
perjantai 2. lokakuuta: 21 km
lauantai 3. lokakuuta: 21km
----------------
yhteensä 126 km


Eihän tätä ole enää paljon yhtään jäljellä! Mitä pidemmälle haaste on mennyt niin omalla tavallaan koko ajan helpommalta on tuntunut. Juoksusta on tullut rutiinia eikä tarvitse miettiä yhtään mitään kun lähtee liikkeelle. 21 kilometriä on lyhin - ja samalla tosin myös pisin - juoksumatka jonka pystyn juuri nyt käsittelemään.

Myrskyn jälkeen on poutasää ja aurinko paistoi taas lämpimästi koko lenkin, ennusteiden mukaan näyttää kuitenkin siltä että samalla kun juoksuhaaste tulee päätökseensä niin kesäisen lämpimät päivätkin ovat ohi. Ensi viikolla on jo useampana päivänä pakkasta eikä jokaiselle aamupäivän lenkille välttämälttä tule enää lähdettyä lyhyillä shortseilla. Tällä viikolla niilläkin on tullut kuuma!

Kolmen kierroksen taktiikassa alkaa olla jo selvä kaava: ekan seiskan aikana ei oikein vielä kulje, toka seiska on helpoin ja viimeisellä pikkuisen jo väsyttää. Paljon tulee mietittyä pieniä mutta tärkeitä asioita kuten sitä että viikon aikana on tullut juotua ja syötyä varmasti aivan liian vähän. Jonkun lenkin aikana en syönyt tai juonut mitään, tänään alas meni noin puolisen litraa vettä. Olen myös kiinnittänyt huomiota askellukseen vaikka normaalisti en mieti sitä yhtään. Väsyneenä olisi tärkeää pyrkiä ponnistamaan eteen- eikä ylöspäin. Väsyneenä kun juoksu menee helposti paikallaan pomppimiseksi ja se vie kovin hitaasti eteenpäin.

Salitermein todettuna tehtynä on 18 x 7 kilo(metri)n toistoa ja jäljellä on enää kolmonen. Tuskin ne ihan hirveitä pakkotoistoja on mutta ei taida olla myöskään intoa ottaa pudotussarjoja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti