perjantai 30. lokakuuta 2015

Lokakuun treenit takana.

Tänään taputtelin kuukauden harjoitukset kasaan kun vietin aamupäivän salilla. Pienestä sairastelusta ja peruuntuneesta maratonista huolimatta kuukaudesta jäi ihan hyvä fiilis. Lokakuu alkoi puolimaratonviikon neljän vikan etapin voimin joten 1. - 4.10. kertyi mojovat 84 juoksukilometriä. Sen jälkeen keventelin viikon verran ja tarkoitus oli alkaa latautua kohti maratonia mutta sen kanssa sitten kävi miten kävi. Käytännössä menetin yhden kokonaisen juoksuviikon.

Mulla oli tavoitteena juosta kaikkien aikojen juoksukesän jälkeen kaikkien aikojen juoksusyksy, tähtäimessä oli 450 kilometriä syyskuun alusta marraskuun loppuun. Käytännössä tuon heikomman jakson myötä olen nyt perässä tuota tavoitetta noin 40 kilometriä - eli just sen maraton verran - ja luotto on vähän heikko sen suhteen että se onnistuisi. Marraskuulle jäi peräti 160 kilometriä juoksua enkä oikein tiedä huvittaako sellainen määrä tällä hetkellä. Todennäköisemmin päädyn johonkin 100-150 kilsan väliin. No, katotaan nyt millainen fiilis on vaikkapa ensi viikolla. Jos tossu on syönnillä niin kaikkihan on mahdollista.

Olen jo useampana vuonna juossut jostain syystä syksyisin vähemmän ja vähemmän. Vuonna 2012 333 kilometriä, 2013 303 kilometriä ja viime vuonna 243 kilometriä.  Eiköhän tuo laskeva trendi joka tapauksessa tule nyt murskattua ja vaikka en ehkä siihen 450 kilometriin pääsekään niin tästä on tulossa mun kaikkien aikojen juoksusyksyni kilometrimäärässä mitattuna.

Lokakuussa harjoituspäiviä oli 17. Painonnostotreenejä kolme, omatoimisia salitreenejä samoin kolme ja niitä juoksulenkkejä siis 11 kappaletta. Yhteensä tossut kuluttivat polkuja ja teitä 116 kilometrin verran.

Tässä vaiheessa kautta huomaan että voimatasot ovat varmasti alimmillaan tänä vuonna. Kevään jälkeen olen ottanut punttia joka kuukausi kuusi kertaa ja samalla kun juoksumäärät ovat lisääntyneet niin on tultu reilusti alaspäin sarjapainojen maksimitasoissa. Se toki kuuluu asiaan.

Juoksuun pitäisi panostaa reilusti vielä parin kuukauden ajan ja sitten on pienehkön voimajakson aika. Se tulee olemaan reilusti lyhyempi kuin viime syksynä alkanut ja lopulta puoli vuotta kestänyt voimaan ja lihaskuntoon painottunut jakso. Ehkä punttiin tulee talvella keskityttyä vain noin kuukauden verran jotta juoksu pysyisi paremmin hanskassa läpi koko ensi vuoden.

Vaikka se 450 kilometrin juoksusyksy tuntuu jo nyt menetetyltä niin eipä se iso isompikaan tavoite kovin iisisti täyty. Tälle vuodelle aikomistani 1300 juoksukilometristä uupuu nimittäin vielä 271 joten pitää toivoa että mitään takapakkeja ei enää tulisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti