keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Uusi alku.

Eilen päättyi kaksi viikkoa kestänyt juoksutauko. Enpä muista koska olen viimeksi ollut niin pitkään ilman ainuttakaan juoksuaskelta. Todennäköisesti siitä on pikemminkin vuosia kuin kuukausia.

Harjoituskausi vaihtui huhtikuun alussa ja sen piti olla uuden alkua. No eihän se ollut. Se oli korkeintaan lopun alkua. Polvi ei tuntunut omalta polveltani.

Lähdin eilen liikkeelle ohjelmalla jonka jaoin teille viime viikolla. Kahdeksan viikkoa, kolme juoksulenkkiä viikossa. 24 harjoitusta on tavallaan 24 askelmaa. Otin eilen sen ekan askeleen rappusissa ylöspäin ja tuntui tosi tosi hyvältä.

Kahden viikon huilin aikana kevät oli edennyt hurjaa vauhtia. Lämpimät päivät ja yöt ja sopiva määrä sadetta oli saanut luonnon vehreäksi. Olin kyllä päivittäin ulkoillut pojan kanssa tauonkin aikana mutta luonnon kanssa pääsee kosketuksiin ihan eri tavalla juoksulenkeillä kun ei ole mitään muuta kuin askeleita toisensa perään ja ympärillä oleva maisema.


Tunnelma on kuin sademetsässä kun polku on vihreiden puiden ja pensaiden ympäröimä, valo siivilöityy puuston läpi ja kymmenet linnut laulaa toinen toistaan hienompia lurituksia.

Samalla kun mulla loppui juoksutauko loppui myös Unkarin kuuden vuorokauden kisa. Joe Fejes juoksi lopulta 975 kilometriä, ilmeisesti hän ei edes tavoitellut 1000 kilometriä vaan 600 mailia (965km) oli hänelle se iso merkkipaalu. Paras suomalainen oli Jari Soikkeli  710 kilometrillä, se on paras suomalaisten koskaan juoksema tulos tässä Unkarin kisassa mutta Pekka Aallon SE 812.719 km säilyy edelleen rikkumattomana. Onni Vähäaho juoksi 524 kilometriä ja Pasi Koskinen 504 kilometriä. Mielenkiinnolla odottelen heidän raporttejaan tänne blogimaailmaan.


Joe Fejes ja 300 kilometriä mittarissa kun aikaa oli kulunut 38 tuntia ja 18 minuuttia. Tämän jälkeen taivalta kertyi siis vielä 675 kilometrin verran. Kyllähän tuo kondis kelpaisi itsellekin 49-vuotiaana ;) Kuva https://www.facebook.com/pages/EMU-6-day-48-hour-race/127686357338547 , sieltä voi tsekkailla myös lisää hienoja tunnelmapaloja.

Kisan tulospalvelu toimi ainakin mulla koko ajan hyvin ja sieltä saa kätevästi selailtua juoksijoiden kerättyjä kilometrejä tunnin välein kisan alusta loppuun. Ei ole nuorten leikkiä tämä ultrajuoksu, 20 parhaan joukossa vain yksi alle 45-vuotias mies ja yksi alle 40-vuotias nainen mutta yli 60-vuotiaita peräti kolme! 

Uudesta alusta pitää kirjoitella vielä sen verran että päätin tehdä pienen päivityksen blogiinkin. Blogilista on sulkeutumassa parin viikon päästä ja se on ollut ainakin mulle niitä harvoja väyliä joilla seuraan blogeja. Suosittu se on ollut varmaan muutenkin koska mun blogiin on tullut aina aika paljon lukijoita sen kautta. Lisäsin tuohon vasempaan palkkiin listan blogeista joita olen blogilistan kautta seurannut ja lisäksi vielä muutamia joita sen listoilla ei edes ole ollut mukana. Oikeastaan tuo ei ole lista blogeista joita luen vaan lista niistä joita lukisin jos olisi aikaa :D Ehkä niitä tulee nyt useammin tsekattua kun ne on täällä omalla sivustolla hyvin järjesteltynä.

Päädyin laittamaan asetukset niin että tuossa reunassa näkyy aina viisi uusinta kirjoitusta ja jos haluaa tsekata enemmänkin niin sekin onnistuu. Positiivinen ongelma, mielenkiintoisia ihmisiä ja blogeja on ihan liikaa! Aika monta muutakin tuohon olisi voinut tulla mutta mennään nyt näillä toistaiseksi. Olen viimeksi muokannut blogin ulkoasua kolme vuotta sitten samalla kerralla kun koko tämän touhun aloitinkin, seuraavat muutokset luvassa siis vuonna 2018? :D

6 kommenttia:

 1. No, mitä polvi tykkäsi juoksusta? :) Vaikuttaa hyvältä, maltilla vaan eteenpäin! Olen otettu, että oon tuossa viereisessä blogilistassa, jee!

  Ja huh, hurjaa touhua tummoinen 6 vrk juoksu, ihan sairasta :D!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuis siltä että polvi tykkää ihan hyvää. Oon juossut nyt kymmenen kilsaa neljän päivän aikana joten nää on tietysti vielä aika lyhyitä pätkiä. Pikkuhiljaa hyvä tulee, toivottavasti!

   Pari vuotta ja oot jossain 48 tunnin juoksussa kuitenkin itse ;)

   Poista
 2. Mä olen seuraillut lähinnä Pasi Koskisen blogia ja odotan kyllä suurella mielenkiinnolla kertomusta!

  Tää sun blogi on kyllä simppeli, hyvin luettava (sekä sisällöltään että ulkoasultaan :D), miksipä hyvää muuttamaan! Varmaan enempi naisten hömpötyksiä nuo blogin stailaamiset ja musta tuntuu, etten ite edelleenkään ole sitä täysin miellyttävää ulkoasua saanut kohdilleen. Mutta hei kivaa olla sun blogin sivussa :).

  Tsemppiä hurjasti lenkkipoluille, kevyitä kilometrejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pasilta ja Onnilta näyttäis tulleen tarinaa kisasta, pitääkin lueskella kunhan ehdin :)

   Se on muuten sellainen juttu että jos alkaa viilaamaan niin koko ajan tuntuu että vois olla vielä vähän parempi ulkoasu. Blogeissa pidän kuitenkin enemmän toimivuudesta kuin visuaalisuudesta, suoraan sanottuna harmittaa että jotkut hyvätkin blogit on niin täynnä mainoksia ja isoja kuvia että jo pelkästään niistä mun antiikkiset laitteet ja yhteydet menee tukkoon ellei sitä ennen joku javascript-komentosarja ilmoita virheestä ja kaadu koko roska :(

   Poista
 3. Kiitos myös huomioimisesta ja sivupalkkiin pääsemisestä!

  Kiva kun oot päässyt juoksemisen (uuteen) alkuun ja totta, että luonto on muuttunut näinä päivinä ihan huimasti. Varmaan voi tuntua vähän oudoltakin, tai siltä että olisi pidempikin tauko välissä. Mäkin toivon että löytäisin juoksemisen kipinän uudelleen. Eihän se nyt sinänsä haittaa vaikkei olekaan kun tilalla on niin paljon kaikkea uutta ja mielenkiintoista, mutta välillä tuntuu kuin olisin ihan petturi jossain mielessä :-)

  Mutta tsemppejä juoksemiseen, toivottavasti alkaa sujua taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti täysin siemauksin siitä mikä tuntuu tällä hetkellä hyvältä, kyllä niitä juoksumetrejäkin ehtii sitten taas kartuttaa kun siltä tuntuu. Hyvällä fiiliksellä eteenpäin ja tsemppejä sinnekin Heidi!

   Poista