perjantai 29. toukokuuta 2015

CrossFit Meridian Regional 2015 - taistelu MM-paikoista.

Kansainvälinen crossfit-kisakalenteri rakentuu kolmen merkittävän ajankohdan varaan. Alkuvuodesta on CrossFit Open johon kuka tahansa harrastaja voi osallistua. Toukokuussa on alueelliset kilpailut, Regionalsit, joissa kilpailee Openin parhaat. Heinäkuussa Kaliforniassa käydään loppuhuipennus, CrossFit Games, eli lajin MM-kisat joissa eri maanosien ja alueiden parhaat kohtaavat.


Ensimmäiset viisi regionals-kisaa on käyty edeltävinä viikonloppuina ja tänään on käynnistynyt viimeiset kolme. Luoteis-USA:n ja Länsi-Kanadan parhaat kohtaavat Washingtonissa, keskisen USA:n pohjois- ja itäosien kilpailijat Minnesotassa ja Euroopan ja Afrikan crossfittaajat Tanskassa. Viisi parasta naista ja miestä jokaisesta aluekilpailusta saa kisalipun Gameseihin.

Tanskan kisoissa on mukana neljä suomalaista, kaksi miestä ja kaksi naista. Mikko Aronpää on moninkertainen suomenmestari ja Games-kilpailija joka viime vuonna jäi ikävä kyllä rannalle kisapaikoista osallistuttuaan Aasian karsintaan. Jonne Koski voitti Euroopan karsinnan viime vuonna vasta 19-vuotiaana ja debytoi Gameseissa. Kaksi edellistä suomenmestaruutta voittanut Saara Laaksonen on mukana kolmatta kertaa ja toinen turkulainen Emilia Leppänen toista kertaa.

Tätä kirjoittaessani kisat ovat juuri alkaneet ja ensimmäinen laji on takana niin miehiltä kuin naisilta.

LAJI 1

75 tempausta aikaa vastaan, miehet 34 kg, naiset 25kg

Kevyet painot - tottakai - kun tehdään valtava määrä tempauksia kelloa vastaan. Jonne Koski oli miesten ykkönen ja Mikko Aronpää neljäs joten suomalaisittain kisa alkoi erinomaisesti. Openin voittanut ja ennakkosuosikeihin lukeutuva britti Steven Fawcett oli yllättäen vasta yhdestoista. Jonne oli lajissa täysin ylivoimainen, hänen aikansa oli 2 minuuttia 17.5 sekuntia mikä on yli 17 sekuntia parempi tulos kuin kakkoseksi tulleella.

Naisten puolella lajin voitti kaksinkertainen maailmanmestari Annie Thorisdottir muutamalla sekunnin kymmenyksellä ennen toista islantilaista Sara Sigmundsdottiria, kova ennakkosuosikki hänkin. Annie ja Sara olivat myös Open-vaiheessa lopulta Euroopan ykkönen ja kakkonen. Saara Laaksosen sijoitus avauksessa 21. ja Emilia Leppäsen 30.

LAJI 2

Perjantain toinen laji käydään iltapäivällä, miesten startti klo 15 ja naisten klo 16.30.

21 thrusteria (miehet 52 kiloa, naiset 34 kiloa)
12 köyden kiipeämistä 4.5 metriin
15 thrusteria
9 köyden kiipeämistä
9 thrusteria
6 köyden kiipeämistä

Aikaraja 16 minuuttia.

LAJI 3

Lauantaina käydään kolme lajia. Ensimmäinen alkaa klo 12.45.

1600 metriä juoksua
50 valakyykkyä (miehet 61, naiset 43 kiloa)
100 vatsapenkissä tehtyä istumaannousua
150 tuplanaruhyppyä
50 korkeita sumomaastavetoja (miehet 61 kiloa, naiset 43 kiloa)
100 boksin yli hyppyä (miehet 60cm, 45cm)

Aikaraja 26 minuuttia.

LAJIT 4 +5

Startti viideltä.

Ensin 76 metriä käsilläkävelyä, aikaraja 3 minuuttia. Sen jälkeen 1 minuutti ja 40 sekuntia taukoa. jonka jälkeen maksimitempaus, kaksi yritystä.

LAJI 6

Sunnuntaina kisataan viimeiset kaksi lajia. Näistä ensimmäinen alkaa klo 13.15.

Viisi kierrosta aikaa vastaan:

25 kaloria soutua
16 rinta-tankoon leuanvetoa
9 suorin vartaloin tehtyä käsilläseisonta punnerrusta, ns. jalkapotku ei siis ole sallittua. Kädet ovat miehillä 11.5 senttiä ja naisilla 7.5 senttiä korkeiden tasojen päällä, pää siis dippaa näiden väliin.

Aikaraja 16 minuuttia.

LAJI 7

Suuri finaali starttaa klo 16.20 miesten kilpailulla ja noin klo 17.10 mittelevät naiset.

25 muscle-uppia (voimavetoa) renkailla
1 rinnalleveto kyykkyyn (miehet 93kg, naiset 61kg)
1 rinnalleveto kyykkyyn (miehet 102kg, naiset 66kg)
1 rinnalleveto kyykkyyn (miehet 111kg, naiset 70kg)
1 rinnalleveto kyykkyyn (miehet 116kg, naiset 75kg)
1 rinnalleveto kyykkyyn (miehet 120kg, naiset 79kg)

Usein aiemmin rivet on saanut vetää raakana jonka jälkeen on voinut tehdä etukyykyn, nyt liikestandardi määrittelee että tanko pitää vastaanottaa kyykkyyn josta noustaan ylös.

Kisoja voi seurata parhaiten osoitteen http://games.crossfit.com/ kautta, sieltä löytyy niin suorat nettilähetykset kuin tuloslistatkin.

Jonne on omien tietojeni mukaan hyvässä kunnossa. Hän osallistui pienen tauon jälkeen painonnostokisoihin huhtikuun lopussa, tuloksena oli tempaus 120 kiloa ja työntö 147 kiloa. Jonnen tuoreen radiohaastattelun voi kuunnella osoitteessa http://www.eazy101.fi/uutiset/urheilu/nuori-crossfit-urheilija-metsastaa-em-mitalia .

Toivotaan että meikäläiset pystyy laittamaan kisoissa parastaan ja Games-lippuja irtoaisi mielellään vaikka useammallekin urheilijalle!

2 kommenttia:

 1. Harmi että Aronpää ja Laaksonen eivät oikein onnistuneet vikan päivän lajeissa, fiilis paikanpäällä seuraamassa oli ihan huippu! Ja Jonne on kyllä todellakin kunnossa, Gamesejä ootellessa!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai olit Tanskassa, siistiä! :) Ikävä kyllä Aronpäälle kävi samoin kuin viime vuonna ja tuli ikävään paikkaan pahoja romahduksia.

   Yritän ehtiä perkaamaan tuloksia ja taustoja vähän kisaviikonlopusta.

   Poista